Ερώτηση κατέθεσε σήμερα ο βουλευτής του νεοναζιστικού κόμματος Ηλίας Παναγιώταρος για τον Στέλιο Κούλογλου, την εκπομπή «Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα» και το Tvxs.gr, στην οποία γίνεται λόγος για «επίθεση» σε δημοσιογράφο της ΕΡΑ Κομοτηνής, θέτοντας ζήτημα «ασυμβίβαστου», αλλά και για το κόστος της εκπομπής Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα.
 

Ads

ΠΡΟΣ

1) ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
2) ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: Σχετικά με την προβολή της εκπομπής «ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ» από την ΕΡΤ

Ads

Σύμφωνα με ανακοίνωση της 15ης Οκτωβρίου του ΔΣ της ΕΡΤ «εγκρίνεται η ανανέωση 10 επεισοδίων της εκπομπής «ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ» για την τρέχουσα τηλεοπτική περίοδο. Το μέγιστο προβλεπόμενο κόστος ανά επεισόδιο ανέρχεται σε 25.512,88 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α.). Επισημαίνεται ότι το κόστος της εκπομπής είναι μειωμένο κατά 20% σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο». Την εκπομπή επιμελείται ο δημοσιογράφος Στέλιος Κούλογλου, ο οποίος κατά το παρελθόν επιτέθηκε σε δημοσιογράφο της ΕΡΤ επειδή πραγματοποίησε ζωντανή συνέντευξη του Γενικού Γραμματέα του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή Νικόλαου Μιχαλολιάκου. Επιπλέον, ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος διαθέτει δική του ηλεκτρονική εφημερίδα και διαδικτυακό κανάλι λειτουργώντας ανταγωνιστικά προς την ΕΡΤ.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Με ποιο κριτήριο αποφασίστηκε η συγκεκριμένη δαπάνη-κοινωνική πρόκληση που ενδέχεται να ξεπεράσει τις 255.000 ευρώ και θα κληθεί να πληρώσει ο ελληνικός λαός στη σημερινή ιδιαιτέρως δύσκολη οικονομική συγκυρία;
2. Υφίσταται για τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο ασυμβίβαστο λόγω της ιδιοκτησίας των ανωτέρω ηλεκτρονικών ΜΜΕ, μέσω των οποίων επετέθη εναντίον της δημοσιογράφου της ΕΡΤ;
3. Δεδομένου ότι όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «το κόστος της εκπομπής είναι μειωμένο κατά 20% σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο» και η προβολή της εκπομπής ξεκίνησε το 1996, πόσο είναι το συνολικό ποσό που έχει δαπανήσει ο Έλληνας φορολογούμενος όλα αυτά τα χρόνια για την πραγματοποίηση των εκπομπών του εν λόγω μεγαλοδημοσιογράφου;

Αθήνα, 29/10/2012

Ο Ερωτών Βουλευτής

Ηλίας Παναγιώταρος

Η «επίθεση» στην οποία αναφέρεται η ερώτηση Παναγιώταρου αφορά ανταπόκριση από την Θράκη που δημοσιεύθηκε στο Tvxs, σχετικά με την συνέντευξη Μιχαλολιάκου σε τοπική δημοσιογράφο, η οποία στις ερωτήσεις-σχόλια που έκανε, τοποθέτησε τη Χ.Α. τρίτο κόμμα της Ελληνικής Βουλής και 2ο κόμμα στην πρόθεση ψήφου, ζήτησε από τον Ν. Μιχαλολιάκο στην επικείμενη κυβέρνηση στην οποία θεωρεί πιθανό ότι θα συμμετάσχει να καταργήσει το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής, με τον καλεσμένο να επιφυλάσσεται και τη δημοσιογράφο να επιμένει ότι αφού αναλάβει το Υπουργείο Άμυνας, μπορεί να κάνει τα εξής: «μπορείτε να κλείσετε το προξενείο την άλλη μέρα, να τους πείτε “παλικάρια κλείνει, δεν ξέρω τι θα κάνετε, κλείνει”»!
 
Σχετικά με το κόστος της εκπομπής «Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα», σημειώνεται ότι με το ποσό που αναφέρεται στην ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, αμείβονται περισσότερα από 10 άτομα, συνεργάτες του Σ. Κούλογλου στην εκπομπή «Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα». Από το ίδιο ποσό, που έχει μειωθεί περίπου κατά 50% σε σύγκριση με το 2008, πληρώνονται τα πάγια έξοδα, τα ταξίδια και η διαμονή στο εξωτερικό και το εσωτερικό καθώς και η εταιρεία παραγωγής της εκπομπής.
 
Το δε ερώτημα περί ασυμβίβαστου δεν έχει την παραμικρή νομική βάση, καθώς ο Στέλιος Κούλογλου δεν διατηρεί την οποιαδήποτε σχέση εργασίας με την ΕΡΤ.
 
Ερωτηθείς για την ερώτηση Παναγιώταρου, ο Στέλιος Κούλογλου δήλωσε: «Αν και η ερώτηση δεν έχει καμία ουσιαστική ή νομική βάση, είναι ενδιαφέρον ότι οι νεοναζί αρχίζουν να υιοθετούν κοινοβουλευτικές πρακτικές. Ας ελπίσουμε ότι κάποια στιγμή οι επιθέσεις τους θα περιοριστούν σε αρθρογραφία, όπως αυτή του Tvxs, αντί για τις άνανδρες φασιστικές επιθέσεις εναντίον ανυπεράσπιστων ανθρώπων με διαφορετικό χρώμα».