Την ανησυχία τους εκφράζουν εργαζόμενοι της ΕΡΤ καθώς, όπως κατήγγειλαν  στο tvxs.gr, δύο τεχνικοί της ΔΤ μπήκαν το Σάββατο, προφανώς με την άδεια της αστυνομίας, στο αποκλεισμένο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Υπενθυμίζεται πως οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ είναι υπεύθυνοι, σύμφωνα με έγγραφο που τους έστειλε ο Γκίκας Μάναλης, για τα μηχανήματα στο ραδιομέγαρο. Όπως αναφέρουν έχουν ήδη μπει στο κοντρόλ αλλά και σε άλλους χώρους και «δεν γνωρίζουμε τι μπορεί να κάνουν».

Ads

 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για δύο πρώην τεχνικούς της ΕΡΤ που εντάχθηκαν στο προσωπικό της ΔΤ. Εργαζόμενοι της ΕΡΤ επικοινώνησαν με το tvxs.gr εκφράζοντας τις ανησυχίες τους για τις προθέσεις και τα κίνητρα των δύο τεχνικών, καθώς υπενθυμίζουν πως έχουν χρεωθεί τα μηχανήματα και πως κόμη δεν έχει γίνει η παράδοση – παραλαβή τους με αποτέλεσμα πολλοί να φοβούνται δολιοφθορά.

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΣΠΕΡΤ ζητούν να τους δοθεί άδεια να μπουν στο εσωτερικό του Ραδιομεγάρου καθώς σε περίπτωση που προκληθεί κάποια ζημιά στα μηχανήματα «εμείς θα είμαστε αυτοί που θα λογοδοτήσουν». Οι δύο τεχνικοί, σύμφωνα με πληροφορίες αποχώρησαν από την πίσω πλευρά συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων, αφού πρώτα φέρονται να έκλεισαν τους ψηφιακούς πομπούς, αλλά και όσα ραδιόφωνα λειτουργούσαν ακόμη. Ωστόσο δεν έκοψαν το αναλογικό σήμα. 

Εν τω μεταξύ νωρίτερα υπήρξαν πληροφορίες από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ που ανέφεραν πως εργαζόμενοι της ΔΤ ενδέχεται να μεταφερθούν εντός του Ραδιομεγάρου. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ καλούν σε νέα συγκέντρωση στο κτίριο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή. Πλήθος έχει συγκεντρωθεί στο Ραδιομέγαρο και ο κόσμος συνεχίζει να προσέρχεται. Μεταξύ άλλων στο σημείο βρέθηκαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου μαζί με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, στους οποίους επίσης απαγορεύθηκε η είσοδος στο Ραδιομέγαρο. Περίπου στις 19:00 επικράτησε ένταση ενώ η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατήγγειλε πως δέχτηκε επίθεση και προπηλακίστηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν και χρήση χημικών εναντίον των συγκεντρωμένων.

Τα επεισόδια έξω από το Ραδιομέγαρο και την επίθεση στη Ζωή Κωνσταντοπούλου κατήγγειλε στη Βουλή και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης. «Επιτέλους μόνον τα ΜΑΤ έχουν φωνή σε αυτή τη χώρα; Οι βουλευτές μας δεν έχουν;», διερωτήθηκε αναφερόμενος και στους Κουρουμπλή και Στρατούλη που επίσης ήταν στο σημείο και ζητούσαν να μπουν στο Ραδιομέγαρο.
 
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κάλεσε τον υπουργό Δικαιοσύνης να μεταβεί στη Βουλή και ζήτησε την άμεση παρέμβαση τονίζοντας πως σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει η κοινοβουλευτική ομάδα θα αποχωρήσει από το κοινοβούλιο. Ακολούθησε ένταση όταν ο Μάκης Βορίδης δήλωσε πως δεν έχει εικόνα και ενημέρωση «από τα περιστατικά που καταγγέλλει ο κ. Λαφαζάνης». «Δεν έχετε ενημέρωση, ανοίξτε καμιά τηλεόραση» απάντησε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. «Θέλουν να φύγουν στη μέση της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας που έχουν καταθέσει, εγώ αυτό κρατώ» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ. «Θέλουν να το βάλουν στα πόδια σαν λαγοί», συνέχισε.
 

 
 
Στη συζήτηση παρενέβη ο Απόστολος Κακλαμάνης ζητώντας να διερευνηθεί άμεσα η καταγγελία δια του υπουργού Δημοσίας Τάξης. «Εάν αυτά έχουν βάση δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά» είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ενώ και ο Π.Κουκουλόπουλος ζήτησε επίσημη ενημέρωση από τον Ν.Δένδια. Ο πρόεδρος της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκης επικοινώνησε με την κυβέρνηση προκειμένου να ενημερωθεί, όπως ανακοινώθηκε στο σώμα. Επιχειρήθηκε βίαιη εισβολή στην ΕΡΤ και η κυβέρνηση δεν το επέτρεψε, απάντησε ο βουλευτής επικρατείας Δ.Σταμάτης. Ο ίδιος διέψευσε ότι η αστυνομία προχώρησε σε προπηλακισμούς βουλευτών.