«Μαύρο» έριξαν οι αρχές στην ΕΡΤ της Ισπανίας, το τοπικό δημόσιο κανάλι της Βαλένθια που μέχρι τελευταία στιγμή επέμενε να εκπέμπει ζωντανά παρά τις προσπάθειες των αρχών να διακόψουν το σήμα των αναμεταδοτών. Η τοπική κυβέρνηση μετά την ανακοίνωσή της στις αρχές Νοεμβρίου ότι κλείνει τον συγκεκριμένο σταθμό, δημοσίευσε την Πέμπτη στην εφημερίδα της κυβέρνησης το νόμο για τη κατάργηση και διάλυση του ραδιοτηλεοπτικού φορέα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα RTVV. Σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσαν τα ισπανικά ΜΜΕ, αστυνομικοί αναπτύχθηκαν τη νύχτα μπροστά από την έδρα της τηλεόρασης, που μετέδιδε ζωντανά τις εξελίξεις.

Ads

«Το ραδιόφωνο έκλεισε, αλλά η τηλεόραση συνεχίζει να εκπέμπει. Παρά τις επανειλημέννες απόπειρες να κοπεί το σήμα, αυτό παραμένει χάρη στην αντίσταση των εργαζομένων», είχε πει το πρωί της Παρασκευής η εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Ήταν μια νύχτα θλίψης, αλλά ταυτόχρονα μια νύχτα αξέχαστη και συγκινητική, γιατί εμείς οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε να εκπέμπουμε», πρόσθεσε.

Παρόλα αυτά στις 12:19 έπεσε το «μαύρο».
 

image

Ads

image

Στα τέλη Οκτωβρίου, απόφαση δικαστηρίου που έκρινε παράνομη την απόλυση 1.000 εκ των συνολικά 1.700 εργαζομένων, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να τους επαναπροσλάβει.

Tweets about “#RTVVnoestanca”