Δεκτή έγινε από τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, η συγνώμη του γενικού διευθυντή Ενημέρωσης της ΕΡΤ και εκδότη της εφημερίδας «Παρασκευή +13» Αιμίλιου Λιάτσου. Με τον τρόπο αυτό έληξε και η δικαστική διαμάχη των δύο ανδρών.
 

Ads

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Απρίλιο ο κ. Καμμένος είχε καταθέσει μήνυση σε βάρος του κ. Λιάτσου έπειτα από δημοσίευμα της εφημερίδας «Παρασκευή +13», το οποίο κατηγορούσε τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων ότι είχε κερδίσει 1 δισ. ευρώ από την εποχή «της μεγάλης ληστείας στο Χρηματιστήριο». Επίσης ανέφερε ότι ο κ. Καμμένος κατηγορήθηκε το 1996 για απιστία σε βαθμό κακουργήματος, ενώ η σύζυγός του Ελένη Τζούλη έχει καταδικαστεί για πλαστογραφία σε φυλάκιση 2 ετών».
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, «σήμερα 18 Δεκεμβρίου 2012 στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων ο σημερινός Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ και εκδότης της εφημερίδας «Παρασκευή +13» Αιμίλιος Λιάτσος, αναφερόμενος σε συκοφαντικά δημοσιεύματα κατά των προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου έκανε στο δικαστήριο την ακόλουθη δήλωση: «Δηλώνουμε ότι το επίμαχο δημοσίευμα στηρίχθηκε, όσο τον αφορά, σε αναληθείς πληροφορίες τρίτων και με την έννοια αυτή του ζητώ συγνώμη»».
 
Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται πως «η παραπάνω δήλωση αφορά συκοφαντικά δημοσιεύματα με ψευδείς πληροφορίες που αναπαρήχθησαν στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο με σκοπό να πλήξουν το κύρος του κόμματος και του προέδρου του, Πάνου Καμμένου, αποτελούσαν δε κεντρικό μήνυμα των αποστατών».
 
«Η συγνώμη από τον κ. Λιάτσο και η ομολογία για την αναλήθεια των ισχυρισμών του γίνεται αποδεκτή. Τα χαλκεία των υπαλλήλων του κ. Σαμαρά, της νέας τάξης πραγμάτων και των εκπρόσωπων τους αποκαλύπτονται», επισημαίνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
 
Επιπλέον ο κ. Πάνος Καμμένος δήλωσε: «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και εγώ προσωπικά αντέχουμε τις συκοφαντικές επιθέσεις, αποδεικνύουμε την αλήθεια, συνεχίζουμε τον ανένδοτο αγώνα, καλούμε τους Έλληνες σε συστράτευση για την απελευθέρωση της Ελλάδας. Δεχόμαστε τη συγνώμη, τη μεταμέλεια και τη μετάνοια. Είμαστε Πολλοί, Είμαστε Ανεξάρτητοι, Είμαστε Έλληνες».