Η ιστοσελίδα της Ιντερπόλ αποτέλεσε τον τελευταίο στόχο των χακτιβιστών Anonymous, μετά την ανακοίνωση της υπηρεσίας ότι προχώρησε στη σύλληψη 25 φερόμενων ως μελών της οργάνωσης σε Ευρώπη και Νότιο Αμερική. Οι ηλικίες των συλληφθέντων κυμαίνονται μεταξύ 17 και 40 χρόνων. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, με αποτέλεσμα η ιστοσελίδα να τεθεί για λίγο εκτός λειτουργίας.

Ads

 
Όπως έγινε γνωστό, οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της επιχείρησης «Operation Unmask», η οποία άρχισε στα μέσα Φεβρουαρίου έπειτα από κυβερνοεπιθέσεις κατά κυβερνητικών ιστοσελίδων.
 
Οι αστυνομικοί της Ιντερπόλ κατάσχεσαν περίπου 250 αντικείμενα ηλεκτρονικού εξοπλισμού και κινητά τηλέφωνα σε περίπου 40 εγκαταστάσεις σε 15 πόλεις.
 
Επίσης, κατάσχεσαν πιστωτικές κάρτες και μετρητά, ενώ ερευνώνται οι πηγές χρηματοδότησης των παράνομων δραστηριοτήτων των χακτιβιστών.
 
«Αυτή η επιχείρηση δείχνει ότι το έγκλημα στον κυβερνοχώρο έχει πραγματικές συνέπειες για όσους εμπλέκονται, και ότι το διαδίκτυο δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως καταφύγιο για εγκληματικές δραστηριότητες, ανεξαρτήτως από που προέρχονται ή ποιον στοχεύουν», ανέφερε ο Μπερντ Ρόσμπαχ, υπεύθυνος αστυνομικών υπηρεσιών της Ιντερπόλ.