Διακόπηκε προσωρινά για περίπου 3 ώρες η λειτουργία τoυ καναλιού του Russia Today (RT) στο YouTube το πρωί της Τρίτης, όπως μετέδωσε στην ιστοσελίδα του το αγγλόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο που έχει έδρα τη Μόσχα και χρηματοδοτείται από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό της Ρωσίας.

Ads

Οι χρήστες του Ίντερνετ που προσπαθούσαν να «ανοίξουν» το κανάλι του RT στο YouTube δεν είχαν τη δυνατότητα πρόσβασης σε αυτό. Mε μήνυμα στην οθόνη τους ενημερώθηκαν ότι «η λειτουργία αυτού του λογαριασμού έχει ανασταλεί λόγω πολλαπλών ή σοβαρών παραβιάσεων των πολιτικών του YouTube αναφορικά με το spam, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, το παραπλανητικό περιεχόμενο ή και άλλους παραβιάσεις των όρων της υπηρεσίας».

Όπως αναφέρει το RT, κάτι παρόμοιο είχε συμβεί ακριβώς πριν από δύο χρόνια, όταν και πάλι το YouTube ανέστειλε τη λειτουργία του καναλιού του τηλεοπτικού δικτύου για περίπου 8 ώρες. Στη συνέχεια η ιστοσελίδα προβολής βίντεο επιβεβαίωσε ότι είχε γίνει λάθος και ζήτησε συγνώμη για το περιστατικό.

Σήμερα, εκπρόσωπος της Google που είναι ιδιοκτήτρια του YouTube, δήλωσε στο πρακτορείο Itar-Tass ότι η εταιρεία «ασχολείται με το ζήτημα» της προσωρινής διακοπής στη προβολή των βίντεο του RT. «Είμαστε ενήμεροι και ασχολούμαστε με το θέμα», είπε η Svetlana Anurova, χωρίς να αναφερθεί στους λόγους για τους οποίους «μπλόκαρε» η φιλοξενία των βίντεο του RT στο YouTube.

Ads

Νωρίτερα, η αρχισυντάκτρια του Russia Today, Margarita Simonyan έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter: «Το κανάλι μας στο YouTube έχει καταργηθεί. Θα ήθελα να σας θυμίσω ότι πρόκειται για το πιο δημοφιλές ειδησεογραφικό κανάλι παγκοσμίως στο YouTube, με πάνω από ένα δισεκατομμύριο προβολές. Πριν από δύο χρόνια, την ίδια ημέρα, στις 18 Μαρτίου, είχε συμβεί το ίδιο». «Ελπίζουμε ότι αυτό ήταν απλώς ένα τεχνικό ζήτημα, και όχι ένα “τεχνικό ζήτημα”», ανέφερε χαρακτηριστικά.