Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για τη μεροληπτική – υπέρ του Ισραήλ – κάλυψη των γεγονότων από το BBC πραγματοποιήθηκαν σε αρκετές πόλεις της Βρετανίας με κεντρικό σύνθημα «BBC ντροπή σου!»

Ads

Διαδηλώσεις εναντίον της μονομερούς κάλυψης πραγματοποιήθηκαν σε αρκετές μεγάλες πόλεις της Βρετανίας και ήταν ιδιαίτερα μαζικές. Στο Λονδίνο, το Μάντσεστερ, το Λίβερπουλ και το Νιουκάστλ συγκεντρώθηκε χιλιάδες κόσμος που συνέλεξε μεταξύ άλλων υπογραφές σε μια ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Γενικό Διευθυντή του σταθμού.

Στην επιστολή προς το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα αναφέρεται ότι το BBC «έχει την υποχρέωση να παρέχει ισορροπημένη ενημέρωση χωρίς προκαταλήψεις» και σημειώνεται ότι από τα ρεπορτάζ του λείπουν οι αναφορές για την κατοχή, τις εκτοπίσεις και την πολιορκία που βιώνουν οι Παλαιστίνιοι.

Η μεγαλύτερη πορεία έγινε στο Λονδίνο ενώ στο Λίβερπουλ η πορεία έφτασε στο κτίριο του ραδιοφωνικού σταθμού του BBC. Στο Μάντσεστερ οι διαδηλωτές κατέκλυσαν το Πικαντίλι. Αντίστοιχες «αντι-BBC» διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Νιούκαστλ αλλά και στη Γλασκώβη και το Εδιμβούργο.