Το ALDEBARAN | Contemporary Photography Hub σας προσκαλεί στην πρώτη ανοιχτή εκδήλωση/παρουσίαση του εγχειρήματος στις 14 Μαΐου, στο MatchPoint, στην οποία θα συζητηθεί το πώς διαμορφώνεται η σύγχρονη φωτογραφική πραγματικότητα στην Ελλάδα με τους Μανώλη Μπαμπούση, Πηνελόπη Πετσίνη και Γιώργο Καραηλία.

Ads

Το ALDEBARAN | Contemporary Photography Hub επιδιώκει μια ευρεία συνάντηση φωτογράφων, καλλιτεχνών, θεωρητικών, συγγραφέων, εκδοτών, επιμελητών, ακαδημαϊκών και ερευνητών από διαφορετικά πεδία, με διαφορετικές αισθητικές και ιδεολογικές καταβολές. Αποσκοπεί στη συγκρότηση ενός ζωντανού κόμβου που αφενός συγκεντρώνει και φιλοξενεί το διάσπαρτο φωτογραφικό και θεωρητικό έργο και αφετέρου μέσα από την ανάπτυξη ενός δημόσιου διαλόγου ανιχνεύει τη δυνατότητα δημιουργίας μιας κοινότητας.

Το πρώτο βήμα της διαδικασίας αυτής αποτυπώθηκε στη δημιουργία ενός ιστότοπου, ο οποίος φιλοξενεί κείμενα θεωρίας και κριτικής, έργα φωτογράφων, συνεντεύξεις και παρουσιάσεις συνολικού έργου δημιουργών, καθώς και μια ενημέρωση για τα τρέχοντα γεγονότα που αφορούν στις οπτικές τέχνες.

Στους λίγους μήνες ύπαρξής του, το ALDEBARAN έχει ήδη κινήσει ζητήματα που αφορούν στον κόσμο της φωτογραφίας –και όχι μόνο- και έχει συσπειρώσει δημιουργούς προερχόμενους από διάφορες αφετηρίες. Υπό την οπτική της λειτουργίας του κόμβου, το ALDEBARAN προχωρά το επόμενο διάστημα σε ποικίλου χαρακτήρα δημόσια γεγονότα που θα φέρουν στο προσκήνιο ενδιαφέροντα υπόγεια ρεύματα.

Ads

Last but not least… Μετά τη συζήτηση θα ακολουθήσει party!
Welcome to the Bull’s Eye

Info:
Κυριακή, 14 Μαΐου στις 6 μ.μ.
MatchPoint, Αινίανος 1, Πλατεία Βικτωρίας