Διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις, που τον ήθελαν να αποχωρεί από την κούρσα για την γαλλική προεδρία, ο Φρανσουά Φιγιόν, ο υποψήφιος της Δεξιάς, ανακοίνωσε την Τετάρτη σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου πως θα συνεχίσει τον προεκλογικό του αγώνα. Ο Φρανσουά Φιγιόν και η σύζυγός του Πενελόπ δέχτηκαν σήμερα κλήση από τον εισαγγελέα για ανάκριση σχετικά με το σκάνδαλο των αργομισθιών της δεύτερης.

Ads

Ο υποψήφιος της Δεξιάς βρίσκεται αντιμέτωπος με το αποκαλούμενο «penelopegate». Η Πενελόπ Φιγιόν φέρεται να έλαβε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για υπηρεσίες που δεν παρείχε ποτέ στο γαλλικό κοινοβούλιο. Η υπόθεση ερευνάται επίσημα από τις γαλλικές αρχές. Νωρίτερα υπήρξαν πληροφορίες πως η Πενελόπ Φιγιόν τέθηκε υπό κράτηση, ωστόσο λίγο αργότερα αυτές οι πληροφορίες διαψεύστηκαν. Αντίθετα επιβεβαιώθηκε πως τόσο ο Φρανσουά Φιγιόν όσο και η σύζυγός του έχουν κληθεί από τις αρχές για ανάκριση στο πλαίσιο της έρευνας. Ο υποψήφιος της Δεξιάς θα περάσει την πόρτα των ανακριτικών αρχών στις 15 Μαρτίου και η σύζυγός του στις 18 Μαρτίου. 

«Στις 15 Μαρτίου έχω κληθεί για ανάκριση από τον δικαστή. Χωρίς σαφείς αποδείξεις ενοχής μου. Δεν αναγνωρίζω αυτές τις κατηγορίες. Θα αποδείξω την αθωώτητά μου. Είναι υπολογισμένο χτύπημα για να με εμποδίσουν να είμαι υποψήφιος, να εμποδίσουν την Δεξιά να έχει έναν υποψήφιο», δήλωσε ο Φρανσουά Φιγιόν. 

Παρά τις πιέσεις που δέχεται για να παραδώσει το χρίσμα σε άλλον υποψήφιο, ανακοίνωσε πως θα συνεχίσει την κούρσα για τη Γαλλική προεδρία. Το σκάνδαλο με τις αργομισθίες της συζύγου του, που ξέσπασε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, έχει πλήξει καίρια τη δημοφιλία του και από δημοσκοπικό φαβορί βρίσκεται πλέον στην τρίτη θέση, πίσω από την υποψήφια της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν και τον κεντρώο ανεξάρτητο υποψήφιο Εμανουέλ Μακρόν. 

Ads

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Φρανσουά Φιγιόν κατήγγειλε πως επιχειρείται η «πολιτική του δολοφονία». «Δεν δολοφονούν εμένα αλλά την προεδρική εκλογή», τόνισε και ανακοινώνοντας την κλήτευση του από τη δικαιοσύνη για ανάκριση σημείωσε: «Σέβομαι τη Δικαιοσύνη θα ανταποκριθώ στην κλήτευση του εισαγγελέα». «Απευθύνομαι σε εσάς συμπατριώτες μου. Ο γαλλικός λαός θα αποφασίσει. Δεν θα κάνω πίσω, δεν θα παραιτηθώ, θα φτάσω ως το τέλος, σας ζητώ να με ακολουθήσετε», πρόσθεσε.