To «Ισλαμικό Κράτος» ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για το μακελειό στο Μάντσεστερ που προκάλεσε τουλάχιστον 22 θανάτους και 59 τραυματισμούς το βράδυ της Δευτέρας μετά τη λήξη συναυλίας ποπ.

Ads

Στην ανακοίνωση, που δημοσιοποιήθηκε από την οργάνωση σε έναν από τους διαύλους επικοινωνίας που διαθέτει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρεται πως ένας «από τους στρατιώτες του χαλιφάτου τοποθέτησε μια βόμβα μέσα στο πλήθος» κατά τη διάρκεια της συναυλίας. Η τζιχαντιστική οργάνωση απειλεί επίσης ότι θα εξαπολύσει και άλλες επιθέσεις.

Ειδικότερα στην ανάληψη ευθύνης η τζιχαντιστική οργάνωση αναφέρει: «Με την ευχή και την υποστήριξη του Αλλάχ, ένας μαχητής του Χαλιφάτου κατάφερε να τοποθετήσει εκρηκτικούς μηχανισμούς στο μέσο συγκεντρώσεων των Σταυροφόρων στη βρετανική πόλη του Μάντσεστερ, σε εκδίκηση για τη θρησκεία του Αλλάχ, σε μία προσπάθεια να τρομοκρατήσει τους άπιστους και σε απάντηση των παραβιάσεών τους στα εδάφη των Μουσουλμάνων. Οι εκρηκτικοί μηχανισμοί εξερράγησαν στον ξεδιάντροπο συναυλιακό χώρο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 30 σταυροφόροι και να τραυματιστούν άλλοι 70. Και αυτό που ακολουθεί θα είναι πιο άγριο για τους λάτρεις του Σταυρού και τους συμμάχους τους, με την άδεια του Αλλάχ. Kαι όλοι οι έπαινοι ανήκουν στον Αλλάχ, τον Κύριο της Δημιουργίας».

Υπενθυμίζεται ότι μετά την επίθεση κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ένα βίντεο με έναν τζιχαντιστή, ο οποίος ανέλαβε την επίθεση για λογαριασμό του ISIS και απείλησε για νέες επιθέσεις. «Το Μάντσεστερ είναι μόνο η αρχή», λέει χαρακτηριστικά στο βίντεο, το οποίο έχει διάρκεια μόλις 16 δευτερολέπτων καιη αυθεντικότητά του εξετάζεται από τις Αρχές.

Ads