Τέσσερα παιδιά κατάφεραν να απεγκλωβίσουν οι πυροσβέστες, από τα συντρίμμια και το χιόνι που καταπλάκωσαν το ξενοδοχείο Rigopiano, στην Πεσκάρα της κεντρικής Ιταλίας.

Ads

Δυο από αυτά, ένα αγοράκι οκτώ ετών και η αδελφή του, έξι χρόνων, είναι τα παιδιά του μάγειρα που είχε σημάνει πρώτος συναγερμό μόλις η χιονοστιβάδα έπεσε πάνω στο ξενοδοχείο. Μάλιστα εντοπίστηκε και ανασύρθηκε ζωντανή και η σύζυγός του. 

Ο άντρας είχε βγει από το κτίριο για να φέρει κάτι από το αυτοκίνητο. Σε αυτό βρήκε καταφύγιο από το κρύο μαζί με έναν άλλο άντρα και ειδοποίησαν τις αρχές. Μέσα στο ξενοδοχείο ήταν η γυναίκα του και τα δυο του παιδιά κι εκείνος βλέποντας την τραγωδία να συμβαίνει μπροστά στα μάτια του πίστεψε πως του έχασε για πάντα. Ευτυχώς όχι. 

Συγκλονιστικές εικόνες από τον απεγκλωβισμό ενός παιδιού 

Οι διασώστες συνεχίζουν το έργο τους, παρά το σκοτάδι, και με την βοήθεια φωτοκυττάρων. Συνολικά, σήμερα, έχουν εντοπισθεί ζωντανοί δέκα άνθρωποι. Πέντε έχουν ήδη απεγκλωβισθεί, ενώ άλλες πέντε επιχειρήσεις απεγκλωβισμού βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη. 

Ads

Οι διασωθέντες μεταφέρονται αμέσως στο νοσοκομείο της Πεσκάρα, όπου υποβάλλονται σε όλες τις αναγκαίες ιατρικές εξετάσεις. Κανένας από τους ανθρώπους που απεγκλωβίστηκαν δεν παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα υγείας, πέρα από συμπτώματα υποθερμίας, τα οποία θεωρούνται, όμως, αντιμετωπίσιμα.