Έξαλλοι είναι οι Γερμανοί Φιλελεύθεροι με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμμανουέλ Μακρόν καθώς υποστηρίζουν ότι η υπόθεση με τις φρεγάτες σχετίζεται με τη στάση που τηρεί η Γαλλία στο ζήτημα του ελληνικού χρέους. 

Ads

Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά του, το γερμανικό περιοδικό Spiegel. Πιο συγκεκριμένα στελέχη του FDP που μετέχουν στην επιτροπή προϋπολογισμού της Bundestag βλέπουν μία σύνδεση ανάμεσα στην προθυμία των Γάλλων να γίνει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και την ενδεχόμενη συμφωνία πολλών δισεκατομμυρίων ανάμεσα στο Παρίσι και την Αθήνα, για τις φρεγάτες. 

Έτσι, απαιτούν από τον υπουργό Οικονομικών, Ολαφ Σολτς, να ξεκαθαρίσει το ζήτημα, πριν από το Eurogroup της Παρασκευής. «Η κυβέρνηση δεν πρέπει να συναινέσει σε συμφωνία υπέρ των γαλλικών ναυπηγείων σε βάρος των Γερμανών φορολογούμενων», τόνισε ο εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας του FDP, Οτο Φρίκε. «Είτε η κυβέρνηση δεν γνώριζε για αυτή τη συμπαιγνία, είτε το ήξερε και θα έπρεπε να ενημερώσει αμέσως το κοινοβούλιο», συμπλήρωσε.

Το Spiegel υποστηρίζει ότι προβληματισμό προκαλεί και ότι ενδεχομένως η χρηματοδότηση για τις φρεγάτες να προέλθει από τους τόκους των ελληνικών ομολόγων που δεν έχουν αποδοθεί στη χώρα μας.

Ads