Ξεκίνησε από τις ΗΠΑ και σαν ιός μεταδόθηκε στην Ευρώπη. Λέγεται η δοκιμασία του «Πάγου και του Αλατιού» και είναι επικίνδυνη για τα παιδιά καθώς προκαλεί σοβαρά εγκαύματα. Διαδίδεται μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης και του YouTube κι έχει μεγάλη απήχηση στους εφήβους. 

Ads

Μετά την «Μπλε Φάλαινα», το διαδικτυακό παιχνίδι εξαιτίας του οποίου παιδιά κινδύνεψαν σοβαρά, έχασαν τη ζωή τους ή αυτοκτόνησαν, κι άλλες «ομάδες θανάτου» έκαναν την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο. Εκτός από αυτές όμως υπάρχουν κι άλλες επικίνδυνες για τα παιδιά δοκιμασίες. 

Στην συγκεκριμένη που λέγεται «Salt and ice challenge», τα παιδιά προκαλούνται να ρίξουν αλάτι πάνω στο δέρμα τους και μετά να πιέσουν ένα παγάκι και να το κρατήσουν εκεί, υπομένοντας τον πόνο για να κερδίσουν. Ο νικητής του «παιχνιδιού» είναι αυτός που θα αντέξει περισσότερο. 

Όπως αναφέρουν γιατροί, το αλάτι κατεβάζει τη θερμοκρασία του πάγου μέχρι τους -17 βαθμούς Κελσίου, δημιουργώντας έτσι μέσα σε διάστημα λιγότερο των 10 – 15 λεπτών, έγκαυμα, όμοιο με αυτό που προκαλείται στα κρυοπαγήματα.

Ads

Στην Βρετανία, η οργάνωση St John’s Ambulance, έχει προειδοποιήσει ότι η συγκεκριμένη δοκιμασία είναι επικίνδυνη. Σύμφωνα με την Metro, αρκετοί γονείς έχουν ανεβάσει στα social media φωτογραφίες από τα παιδιά τους που τραυματίστηκαν για να πειστούν τα παιδιά ότι δεν πρέπει να παίρνουν μέρος σε αυτή τη δοκιμασία. 

image

image