«Aν ήμουν ο διοικητής της κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας θα ανησυχούσα για τις γερμανικές τράπεζες», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, κρούοντας των κώδωνα του κινδύνου.

Ads

«Η περίοδος κατά την οποία μας έδιναν μαθήματα τελείωσε. Ο Γερμανός διοικητής διέθεσε 247 δισεκατομμύρια ευρώ και εύχομαι να είναι αρκετά για τις τράπεζές τους. Ο διοικητής έχει τόσα προβλήματα με τα οποία να ασχοληθεί. Όσο λιγότερο ασχολείται με την Ιταλία, τόσο καλύτερα», συμπλήρωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κρατική τηλεόραση της Rai.

Από τα πυρά του Ρέντσι δεν ξέφυγε όμως και η Αυστρία. Σχολιάζοντας την πρόθεση της χώρας  να αυξήσει τους ελέγχους στο συνοριακό πέρασμα του Μπρένερ και να στήσει, ενδεχομένως, φράγμα για να αποτρέψει τυχόν μεταναστευτική ροή από την Ιταλία, ο Ιταλός πρωθυπουργός εκτίμησε ότι πρόκειται για προπαγάνδα.

«Συνεχίζουν μια επικοινωνιακή εκστρατεία – διότι δεν κάνουν τίποτα το συγκεκριμένο – λόγω του ό,τι βρίσκονται σε προεκλογική περίοδο», είπε ο γραμματέας του ιταλικού κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος.

Ads

«Η Ιταλία διαθέτει επιτέλους κυβερνητική σταθερότητα και αυτό μας επιτρέπει να εισακουσθούμε σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό», κατέληξε.