Φιάλες βενζίνης (κάποιες πηγές κάνουν λόγο για υγραέριο) που συνδέονται με πυροκροτητή ανακαλύφτηκαν το πρωί κάτω από φορτηγό στο Παρίσι. Πρόκειται για έναν έκρηκτικό μηχανισμό που θα μπορούσε να ανατινάξει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο. 

Ads

Οπως ανακοίνωσε η γαλλική αστυνομία το φορτηγό (μία μπετονιέρα) ήταν σταθμευμένο σε δρόμο στο 19ο διαμέρισμα στο βορειοανατολικό Παρίσι.

Το όχημα, κάτω από το οποίο βρέθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός, ανήκει στη γαλλο-ελβετική εταιρεία τσιμέντου Lafarge, εταιρία που βρίσκεται υπό έρευνα για έμμεση χρηματοδότηση τρομοκρατικών ομάδων.

Μόλις λίγες ώρες νωρίτερα οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν άλλη μια αποτυχημένη απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης για την οποία έγιναν πέντε συλλήψεις.

Ads

Σημειώνεται πως είναι ο δεύτερη ισχυρή αυτοσχέδια βόμβα που ανακαλύπτουν οι αρχές από την προηγούμενη Παρασκευή, όταν ένας σαραντάχρονος βρήκε στην πολυκατοικία του στο αριστοκρατικό 16ο διαμέρισμα του Παρισιού, 4 μποτίλιες περιλουσμένες με βενζίνη και συνδεδεμένες με έναν εκρηκτικό μηχανισμό