Εξιχνιάστηκε η υπόθεση της μικρής Μαελίς της 9χρονης που είχε εξαφανιστεί από γαμήλια δεξίωση στην Ιζέρ, τον Αύγουστο του 2017 και η οποία είχε συγκλονίσει τη Γαλλία. 

Ads

Ο βασικός ύποπτος, ένας 34χρονος πρώην στρατιωτικός ομολόγησε τελικά ότι σκότωσε το κορίτσι κατά τη διάρκεια της γαμήλιας τελετής και την έθαψε στο δάσος. Στη συνέχεια επέστρεψε στο γάμο σαν να μην τρέχει τίποτα. 

Ο Νορντάλ Λελαντέ, όπως είναι το όνομα του 34χρονου, θεωρήθηκε ύποπτος από την πρώτη στιγμή καθώς η κατάθεσή του έβριθε αντιφάσεων ενώ στη συνέχεια βρέθηκε δείγμα DNA του παιδιού στο αυτοκίνητό του. Εκείνος ισχυρίστηκε ότι το παιδί ανέβηκε στο καπό για να φτάσει μια γάτα στο δέντρο πάνω από το αυτοκίνητο. 

Στα τέλη Σεπτέμβρη ο Λελαντέ κρίθηκε προφυλακιστέος με την κατηγορία της απαγωγής και τη δολοφονίας ανηλίκου. Παρόλα αυτά δηλώνει αθώος. Ωστόσο, μετά από μήνες ερευνών οι αρχές εντοπίζουν και ίχνη αίματος της 8χρονης στο αυτοκίνητο. Τελικά ο Λελαντέ αναγκάζεται να ομολογήσει το έγκλημα. 

Ads

Αιτήθηκε ακρόασης για σήμερα. Μιλώντας στις αρχές υποστήριξε ότι η δολοφονία ήταν εξ αμελείας. Πρόσθεσε ότι αφού σκότωσε το παιδί μετέφερε τη σορό με το αυτοκίνητό του σε δασική περιοχή κοντά στο σπίτι του και την έθαψε. Ύστερα γύρισε πίσω στην γαμήλια εκδήλωση. Δήλωσε πρόθυμος να βοηθήσει τις αρχές να βρεθεί η σορός της 8χρονης. Ίχνη της σορού του παιδιού εντοπίστηκαν πράγματι κοντά στο σπίτι του. 

Παράλληλα με την έρευνα για την Μαελίς στο φως ήρθαν στοιχεία που συνδέουν τον Λελαντέ και με ακόμη μία υπόθεση εξαφάνισης, αυτή του δεκανέα Αρτούρ Νουαγιέ, 23 ετών. Ο Νουαγιέ είχε εξαφανιστεί τον Απρίλη και η σορός του εντοπίστηκε το φθινόπωρο. Τηλεφωνήματα αλλά και μάρτυρες που δήλωσαν ότι είδαν το αυτοκίνητο του Λελαντέ στον τόπο της δολοφονίας τον συνδέουν με την υπόθεση.