Ο Ρώσος επιχειρηματίας Ρομάν Αμπράμοβιτς προτίθεται να πουλήσει έναντι του ποσού των 1,17 δισεκατομμυρίων βρετανικών λιρών (1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ) την ποδοσφαιρική ομάδα Τσέλσι σε περίπτωση που αποχωρήσει από τον όμιλο, γράφει η ρωσική ηλεκτρονική εφημερίδα gazeta.ru, επικαλούμενη σχετικό δημοσίευμα των βρετανικών Times.

Ads

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος, ο οποίος ως ιδιοκτήτης της Τσέλσι είχε επενδύσει τεράστια ποσά για την ανακαίνιση του σταδίου Stamford Bridge, απέσυρε την αίτηση που είχε υποβάλλει για να λάβει τη βρετανική βίζα.

Την είδηση μετέδωσε η βρετανική εφημερίδα The Sun, επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στο περιβάλλον του Ρώσου επιχειρηματία. Η βρετανική εφημερίδα γράφει ότι η αιτία της απρόσμενης αυτής εξέλιξης υπήρξε το γεγονός ότι ο Ρομάν Αμπράμοβιτς κατάφερε να αποκτήσει την ισραηλινή υπηκοότητα.

Ο Ισραηλινός πρεσβευτής στην Ρωσία Γκάρι Κόρεν δήλωσε, ότι ο Ρομάν Αμπράμοβιτς έλαβε την ισραηλινή υπηκοότητα και πλέον κατοικεί στο Ισραήλ: «Εξ όσων γνωρίζω ολοκλήρωσε την διαδικασία. Μετακόμισε, ζει στο Ισραήλ και έλαβε ισραηλινό διαβατήριο» είπε στο ραδιόφωνο Evho Moskvi (Ηχώ της Μόσχας).

Ads

Ο Ισραηλινός πρεσβευτής είπε ότι ελπίζει, πως ο Ρομάν Αμπράμοβιτς θα επενδύσει στο Ισραήλ. «Πρόκειται για έναν επιτυχημένο επιχειρηματία και ελπίζουμε ότι ένα μέρος της περιουσίας του θα επενδυθεί στην οικονομία μας» είπε ο Κόρεν εκφράζοντας την ελπίδα ότι ο Αμπράμοβιτς θα μπορούσε να στηρίξει το ισραηλινό ποδόσφαιρο το οποίο «είναι σε αξιοθρήνητη κατάσταση».