Δύο άτομα, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, σκοτώθηκαν σε έφοδο της αντιτρομοκρατικής σε κτίριο στη Βερβιέρ, στο Βέλγιο, στα ανατολικά της χώρας, ενώ ένα ακόμη άτομο έχει τραυματιστεί σοβαρά. Σύμφωνα με τις βελγικές αρχές πρόκειται για τζιχαντιστές που μόλις είχαν επιστρέψει από τη Συρία και ετοίμαζαν επίθεση. Μάλιστα οι τρεις τζιχαντιστές φέρονται να συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος.

Ads

Αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για τρεις νεκρούς ωστόσο όπως ανακοίνωσε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας δύο από τους τζιχαντιστές έπεσαν νεκροί, ενώ ένας ακόμη τραυματίστηκε στην ανταλλαγή πυρών και νοσηλεύεται φρουρούμενος. «Τελευταία στιγμή αποτρέψαμε μεγάλη τρομοκρατική επίθεση», είπε ο εισαγγελέας. Αντίστοιχες ήταν και οι δηλώσεις αξιωματούχων του υπουργείου Δικαιοσύνης. «Απεφεύχθη ένα δεύτερο Παρίσι», είπε πηγή του υπουργείου σε τοπική εφημερίδα. «Αποτρέψαμε ένα βελγικό Charlie Hebdo», δήλωσε πηγή από την αστυνομία. 

Επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής πραγματοποιήθηκε και στις Βρυξέλλες, επίσης με στόχο άτομα που είχαν επιστρέψει από τη Συρία και τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά μέσα σχεδίαζαν επιθέσεις στην βελγική πρωτεύουσα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι διενεργούνται δύο ακόμα επιχειρήσεις της αντιτρομοκρατικής σε άλλες πόλεις του Βελγίου. Συνολικά, σύμφωνα με ορισμένες πηγές, έρευνες πραγματοποιήθηκαν σε τουλάχιστον δέκα σπίτια σε όλη τη χώρα. 

Ads