Μετά την παραίτηση 11 ανώτερων του Κόμματος των Εργατικών, ένα νέο κύμα παραιτήσεων ασκεί πιέσεις στον πρόεδρο του κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν. Οι παραιτήσεις έρχονται ως ένδειξη κριτικής στην στάση που ο Κόρμπιν κράτησε στην εκστρατεία για την παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε. καταλογίζοντας του «χλιαρότητα». Ο ηγέτης των Εργατικών ξεκαθάρισε ωστόσο ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί.

Ads

Δήλωσε επίσης ότι θα είναι ξανά υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος σε οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία κινήσουν οι εξεγερμένοι του κόμματός του.

«Δεν πιστεύω ότι το Εργατικό Κόμμα υπό την ηγεσία σας είναι ή θα είναι ποτέ σε αρκετά καλή κατάσταση ώστε να πάει στον λαό σε μια εκλογική διαδικασία και να του ζητήσει να τον υπηρετήσει ως κυβέρνηση» δηλώνει η εκπρόσωπος του κόμματος σε θέματα της κοινωνίας των πολιτών Άννα Τάρλεϊ στην επιστολή της παραίτησής της, την οποία ανήρτησε στο Twitter.

Η Τάρλεϊ είναι μία από τα τουλάχιστον πέντε μέλη της ομάδας του Κόρμπιν που παραιτήθηκαν σήμερα. Εκτός από αυτούς, παραιτήθηκαν επίσης και ορισμένοι συνεργάτες της ομάδας του Κόρμπιν.

Ads

Όλοι όσοι παραιτήθηκαν παραμένουν στη θέση τους ως βουλευτές.

Εν μέσω της θύελλας παραιτήσεων, ο Κόρμπιν ανακοίνωσε έναν αριθμό διορισμών σε αντικατάσταση αυτών που αποχώρησαν την Κυριακή, προάγοντας έναν αριθμό μελών του εσωτερικού πυρήνα των υποστηρικτών του σε ανώτερες θέσεις για την εξωτερική πολιτική και την πολιτική άμυνας.