Δεν μπορούν να κρύψουν την χαρά τους στις Βρυξέλλες για τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών. Από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και την αρμόδια για θέματα εξωτερικής πολιτικής, επίτροπος, Φεντερίκα Μογκερίνι, μέχρι και τον Ευρωπαίο διαπραγματευτή στο Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη χθεσινή επικράτηση του Εμανουέλ Μακρόν και του ευχήθηκαν να εκλεγεί Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας στο δεύτερο γύρο.

Ads

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, υπερβαίνοντας και αυτός τα εσκαμμένα, που θέλουν τους ιθύνοντες των Βρυξελλών να μην εμπλέκονται στις προεκλογικές εκστρατείες των χωρών μελών της ΕΕ, ο Γάλλος επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ότι ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία θα έχει επί της ουσίας τον χαρακτήρα ενός δημοψηφίσματος υπέρ ή κατά της Ευρώπης.

Ανέφερε επίσης ότι στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών θα αναμετρηθούν οι δυνάμεις που θέλουν μία Ευρώπη ανοιχτή στον κόσμο, στην οικονομία και στον πολιτισμό με τις δυνάμεις που θέλουν μία Γαλλία κλεισμένη στον εαυτό της και στον προστατευτισμό.