Εκρηκτικά σε κάδο απορριμμάτων εντόπισαν οι γαλλικές αρχές στο Παρίσι, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Reuters.

Ads

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, πρόκειται για ένα γιλέκο γεμάτο εκρηκτικά, το οποίο βρέθηκε στο Μοντρούζ, στα νότια προάστια της γαλλικής πρωτεύουσας. Πλέον οι γαλλικές αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο τα εκρηκτικά να συνδέονται με τον Σαλά Αμπντεσλάμ, αδελφό ενός εκ των δραστών των αιματηρών γεγονότων στο Παρίσι. Ο ύποπτος εντοπίστηκε μέσω του κινητού του τηλεφώνου, τη νύχτα των επιθέσεων (13/11) στην ίδια περιοχή.

Εν τω μεταξύ, δέκα ημέρες μετά τις επιθέσεις που συγκλόνισαν το Παρίσι, συγγενείς και φίλοι των Γάλλων που σκοτώθηκαν στα τρομοκρατικά χτυπήματα της 13ης Νοεμβρίου, συνολικά 130, άρχισαν να κηδεύουν τους δικούς τους, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, ενώ την προσεχή Παρασκευή η χώρα αναμένεται να αποτίσει φόρο τιμής στους νεκρούς της σε επίσημη τελετή.

Συνολικά 29 πόλεις έχουν βυθιστεί στο πένθος και χιλιάδες Γάλλοι θρηνούν τους συμπολίτες τους – οι περισσότεροι από αυτούς ήταν ηλικίας μεταξύ 20 και 30 ετών – που έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες των τζιχαντιστών στο συναυλιακό χώρο του Μπατακλάν, στο μπαρ La Belle Equipe και στο εστιατόρια Petit Cambodge. Από τους 130 νεκρούς, 29 άνθρωποι ήταν ξένης ή διπλής υπηκοότητας.

Ads