Με τη χρήση αντλιών νερού απομάκρυνε η Ιταλική αστυνομία πρόσφυγες και μετανάστες από την κεντρική πλατεία της Ρώμης, Πιάτσα Ιντιπεντέντσα.

Ads

Οι πλειονότητα των προσφύγων ήταν από την Ερυθραία και τη Σομαλία. Οι γυναίκες σήκωσαν τα χέρια και ζητούσαν να τους επιτραπεί να μείνουν ενώ κάποιοι άντρες άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες και μπουκάλια κατά των αστυνομικών. 

Είχαν σηκώσει ένα πανό που έγραφε: «Δεν είμαστε τρομοκράτες, είμαστε πρόσφυγες». Κάποιοι από τους πρόσφυγες δέχτηκαν να μεταφερθούν σε άλλο χώρο φιλοξενίας, πολλοί όμως παρέμειναν στο σημείο. 

Οι πρόσφυγες είχαν μετακινηθεί και ουσιαστικά ζούσαν στα παγκάκια της πλατείας αφού έγινε εκκένωση του κτιρίου στο οποίο έμεναν τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Περίπου 200 πρόσφυγες αναγκάστηκαν να κοιμηθούν στο δρόμο. Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες κατήγγειλε την μαζική έξωση. 

Η ιταλική αστυνομία σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι η χρήση αντλιών κατέστη αναγκαία λόγω του ότι στην πλατεία Ιντιπεντέντσα είχαν μεταφερθεί και φιάλες φυσικού αερίου, που κινδύνευαν να εκραγούν.

Ads

image

image

image

image

image

image