Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα το τριών μηνών βρέφος, που ανάνηψε 45 λεπτά μετά το θάνατό του στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου. Η κατάσταση της υγείας του εξακολουθούσε να είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για αυτό και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην Εντατική Μονάδα Παίδων του Μακάρειου Νοσοκομείου στη Λευκωσία, όπου τελικά έχασε τη μάχη με τον θάνατο.

Ads

Το τρίμηνο βρέφος όταν επανάκτησε στις 19 Φεβρουαρίου καρδιακή λειτουργία υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία και διαπιστώθηκε ότι φέρει κρανιοεγκεφαλική κάκωση, επισκληρίδιο αιμάτωμα και παραχνωειδή εμφορά.

Το ηλικίας τριών μηνών είχε μεταφερθεί στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου από τον πατέρα του από τη Ρουμανία. Κατά την εξέτασή του από τους γιατρούς διαπιστώθηκε ότι το βρέφος είχε εισροφήσει τα εμέσματά του και δεν ανταποκρινόταν, με αποτέλεσμα να γίνουν κάποιες προσπάθειες για ανάνηψη του χωρίς όμως θετικό αποτέλεσμα.Ακολούθως ανακοινώθηκε από τους γιατρούς ο θάνατος του, αφού δεν ήταν εφικτή η επαναφορά των παλμών του βρέφους.

Μετά από πάροδο 45 λεπτών περίπου και αφού το βρέφος υποβάλλονταν σε καρδιογράφημα για να ακολουθήσει η μεταφορά του στο Νεκροτομείο το βρέφος ανένηψε. Αμέσως μετά υποβλήθηκε σε αξονική εγκεφάλου και διαπιστώθηκε ότι φέρει κρανιοεγκεφαλική κάκωση, επισκληρίδιο αιμάτωμα και και παραχνωειδή εμφορά.

Ads

Η κατάστασή του ήταν εξαιρετικά κρίσιμη και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Μακάρειο Νοσοκομείο στη Λευκωσία, όπου σήμερα τελικά κατέληξε.