Συμμαθητές του 18χρονου, ο οποίος παρουσιάστηκε από τις αρχές ως εμπλεκόμενος στην επίθεση στην Charlie Hebdo (φέρεται να οδηγούσε το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν οι δύο δράστες), δηλώνουν πως ήταν στο σχολείο την ώρα της επίθεσης. Ο 18χρονος παρουσιάστηκε οικειοθελώς στις αρχές θέλοντας όπως είπε «να διευκρινίσει την κατάσταση». 

Ads

Σύμφωνα με διεθνή μέσα, ο Μουράντ Χαμίντ παρουσιάστηκε σε αστυνομικό τμήμα στην πόλη Σαρλβίλ Μεζιέρ, κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο, όταν το όνομά του είδε το φως της δημοσιότητας ως το όνομα ενός εκ των τριών υπόπτων της επίθεσης κατά την οποία δολοφονήθηκαν 12 άτομα. Ο ίδιος δηλώνει ότι θέλει να ξεκαθαρίσει την κατάσταση, από τη στιγμή που το όνομά του εμφανίστηκε στα social media.

Συμμαθητές του 18χρονου ανάρτησαν πλήθος μηνυμάτων στο Twitter, δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους ενώ δημιουργήθηκε και σχετικό hashtag (#MouradHamydInnocent). «Είναι στην τάξη μου και βρισκόταν στα μαθήματα το πρωί» δήλωσε μία χρήστης στο Twitter, που δήλωσε συμμαθήτρια του 18χρονου. Ωστόσο υπάρχουν και τα μηνύματα που αμφισβητούν την εγκυρότητα των αναρτήσεων των χρηστών που παρουσιάζονται ως συμμαθητές του 18χρονου.

Ads