Σε χαμηλούς τόνους κινήθηκε στις δηλώσεις του πριν από το Eurogroup, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 

Ads

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση δήλωσε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία για την επιστροφή των θεσμών στην Ελλάδα και πρόσθεσε ότι «θεωρούμε ότι οι Έλληνες βρίσκονται σε καλό δρόμο», αναφορικά με τις επιδόσεις στην οικονομία. 

«Θέλουμε όλοι να καταλήξουμε σε συμφωνία, αλλά η Ελλάδα έχει αποδειχθεί ότι χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο από ό,τι υπολογίζουμε», πρόσθεσε στη συνέχεια. 

«Η Ελλάδα θα πρέπει να γίνει ανταγωνιστική. Το σημαντικό δεν είναι τα χρέη αλλά η Ελλάδα να αποκτήσει ξανά την εμπιστοσύνη της αγοράς. Χρειάζεται ανάπτυξη και λιγότερη ανεργία», πρόσθεσε και κατέληξε: 

Ads

«Πιστεύω ότι όλοι θέλουν πραγματικά να καταλήξουμε (σ.σ. σε συμφωνία). Και πέρυσι θέλαμε να τελειώσουμε αλλά η Ελλάδα χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο. Θα τα καταφέρουμε».

Για το ΔΝΤ σημείωσε ότι η συμμετοχή του προβλέπεται στη συμφωνία του 2015 και τόνισε ότι είναι μια θεωρητική συζήτηση να λέμε ότι δεν θα συμμετέχει.