Με την αντίστροφη μέτρηση για τη διεξαγωγή των νέων εκλογών της 26ης Ιουνίου στην Ισπανία να έχει ξεκινήσει, το Λαϊκό Κόμμα του Μαριάνο Ραχόι εξακολουθεί να προηγείται αλλά η Αριστερά ανεβαίνει συνεχώς.

Ads

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα El Pais, το Λαϊκό Κόμμα προηγείται με 28,5% στις προτιμήσεις των Ισπανών ψηφοφόρων, αλλά η συμμαχία των Ρodemos με την Ενωμένη Αριστερά διευρύνει συνεχώς την απήχησή της και έχει εδραιωθεί στη δεύτερη θέση με ποσοστό 25,6%. Το Σοσιαλιστικό Κόμμα παραμένει στην τρίτη θέση με ποσοστό 20,2%.

Όπως σημειώνει η ισπανική εφημερίδα, «έχοντας εξασφαλίσει την υποστήριξη του 25,6% (5,4 ποσοστιαίες μονάδες μπροστά από το Σοσιαλιστικό κόμμα), η εξασφάλιση της δεύτερης θέσης από τη συμμαχία Ρodemos – Ενωμένης Αριστεράς γίνεται όλο και πιο πολύ μια πραγματικότητα παρά απειλή».

Η El Pais εκτιμά ότι το Λαικό Κόμμα και η συμμαχία Ρodemos – Ενωμένης Αριστεράς έχουν επιλέξει την τακτική της πόλωσης, γεγονός που επιδρά αρνητικά στο Σοσιαλιστικό κόμμα του Πέδρο Σάντσεθ, αλλά και στους Πολίτες του Αλμπέρτο Ριβέρα που παραμένουν στην τέταρτη με ποσοστό 16,6%.

Ads