Η Τερέζα Μέι «είναι ζόρικη», όπως παραδέχτηκε σήμερα, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Τον χαρακτηρισμό έκανε πάντως πρώτα η ίδια για τον εαυτό της. 

Ads

Η δήλωση Γιούνκερ έρχεται λίγο μετά τη συνάντηση που είχε με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό και η οποία δεν ήταν εύκολη, όπως δεν θα είναι και οι διαπραγματεύσεις για το Brexit συνολικά, κάτι που διαφαίνεται από τη στάση και των δυο «στρατοπέδων». 

«Παρατήρησα ότι είναι ζόρικη γυναίκα», είπε ο Γιούνκερ όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για τον χαρακτηρισμό που απέδωσε η ίδια η Μέι στον εαυτό της λέγοντας ότι θα είναι σκληρή στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ.

«Σέβομαι βαθύτατα την πρωθυπουργό της Βρετανίας. Μου αρέσει ως άνθρωπος», πρόσθεσε ο Γιούνκερ. Πάντως έσπευσε να προσθέσει: 

Ads

«Δεν νομίζω ότι ο Ντέιβιντ Ντέιβις είχε δίκιο όταν απείλησε ότι είναι έτοιμος να αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις. Η εμπειρία μου στην πολιτική λέει ότι πάντοτε εκείνοι που αποχωρούν πρέπει να επιστρέψουν».

Πρόκειται για μια απάντηση στις δηλώσεις του Ντέιβιντ Ντέιβις, Βρετανού υπουργού που είναι αρμόδιος για το Brexit, ο οποίος είπε ότι στην περίπτωση αποχώρησης του Λονδίνου από αυτές χωρίς την επίτευξη συμφωνίας η Βρετανία δεν θα πληρώσει τίποτα.