Η σφοδρή καταιγίδα Eleanor σφυροκοπά τη Γαλλία προκαλώντας μεγάλα προβλήματα στη χώρα καθώς συνοδεύεται από ανέμους ταχύτητας έως 120 χιλιομέτρων την ώρα. 

Ads

Διακόσιες χιλιάδες νοικοκυριά είναι ήδη χωρίς ηλεκτροδότηση, σύμφωνα με την Enedis, η εταιρεία που διαχειρίζεται το ηλεκτρικό δίκτυο της Γαλλίας.

Οι περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο μέχρι στιγμής είναι η Νορμανδία, η Πικαρδία, η Λωραίνη, το Ιλ ντε Φρανς, η Καμπανία Αρντέν, το Νορ Πα ντε Καλέ.

Η καταιγίδα προερχόμενη από τη βόρεια Ιρλανδία έπληξε την Γαλλία τη νύκτα και περίπου πενήντα διαμερίσματα της χώρας έχουν τεθεί σε κατάσταση υψηλής επιφυλακής.

Ads

Είναι η τέταρτη καταιγίδα που πλήττει τη Γαλλία από τις αρχές του Δεκεμβρίου, μετά τις Ana, Bruno και Carmen. Η καταιγίδα θα κινηθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας προς το βορειο-ανατολικό τμήμα της χώρας και προς την Κορσική.

Κλειστός ο Πύργος του Άιφελ

Ο Πύργος του Άιφελ παρέμεινε σήμερα κλειστός για τους επισκέπτες λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην πρωτεύουσα της Γαλλίας.

Οι ισχυροί άνεμοι οδήγησαν την Εταιρία Εκμετάλλευσης του Πύργου του Άιφελ (SETE) στην απόφαση να μην ανοίξει το μνημείο, το οποίο δέχεται περισσότερους από έξι εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο.

«Για λόγους ασφαλείας, ο πύργος του Άιφελ δεν άνοιξε» σήμερα το πρωί, δήλωσε εκπρόσωπος της SETE. Η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί ανάλογα με το μεσημεριανό μετεωρολογικό δελτίο, πρόσθεσε.

Τα πάρκα, οι δημόσιοι κήποι και τα νεκροταφεία θα παραμείνουν κλειστά καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ανακοίνωσε το δημαρχείο του Παρισιού.

Ακυρώθηκαν εκατοντάδες πτήσεις στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ 

Στο μεταξύ, σφοδρή καταιγίδα πλήττει και το Άμστερνταμ όπου σήμερα ακυρώθηκαν τουλάχιστον 176 πτήσεις ενώ παράλληλα σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις. Ο αριθμός των ματαιώσεων αναμένεται να αυξηθεί καθώς η καταιγίδα θα ενισχυθεί στη διάρκεια της ημέρας με ανέμους η ταχύτητα των οποίων θα φθάνει έως και 120 χλμ την ώρα.