Γελοίο χαρακτήρισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, λόγω της χαμηλής προσέλευσης ευρωβουλευτών σε συνεδρίαση στο Στρασβούργο για τον απολογισμό της μαλτέζικης προεδρίας, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου της Ευρωβουλής Αντόνιο Ταγιάνι.

Ads

«Είστε γελοίοι» είπε ο Ζ. Γιούνκερ φανερά εκνευρισμένος, σημειώνοντας πως «το γεγονός ότι περίπου 30 ευρωβουλευτές έχουν προσέλθει στη συνεδρίαση αυτή είναι αρκετό για να δείξει ότι η Ευρωβουλή δεν είναι σοβαρή».

Πρόσθεσε πως δεν πρόκειται ποτέ ξανά να παραστεί «σε μια τέτοιου είδους συνεδρίαση», σημειώνοντας πως αν στη θέση του Μαλτέζου πρωθυπουργού Μουσκάτ -ο οποίος μετέβη στην Ευρωβουλή για μια συνεδρίαση αναφορικά με την προεδρία της χώρας του στην Ε.Ε.- ήταν είτε η Άγκελα Μέρκελ είτε ο Εμανουέλ Μακρόν, «η αίθουσα θα ήταν κατάμεστη».

Αντιδρώντας ο Α. Ταγιάνι διέκοψε τον πρόεδρο της Κομισιόν, ζητώντας του να υιοθετήσει μια «μια συμπεριφορά μεγαλύτερου σεβασμού» καθώς και να χρησιμοποιήσει διαφορετική γλώσσα, ενώ επισήμανε πως δεν είναι η Κομισιόν που ελέγχει την Ευρωβουλή, αλλά το κοινοβούλιο την Κομισιόν. «Δεν είμαστε γελοίοι» συμπλήρωσε.