Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε και τρίτο στρατιώτη ο οποίος θεωρείται ύποπτος για ανάμειξη στο σχέδιο ενός αξιωματικού του στρατού και ενός φοιτητή να διενεργήσουν επίθεση, ενδεχομένως εναντίον αριστερών πολιτικών που τάσσονται υπέρ της μετανάστευσης.

Ads

Η ανακοίνωση για τη σύλληψη έγινε σήμερα από το γραφείο της ομοσπονδιακός εισαγγελίας.

Ο τρίτος ύποπτος στην υπόθεση που συγκλονίζει τη Γερμανία κατονομάζεται ως Μαξιμίλιαν Τ., ένας 27χρονος Γερμανός πολίτης.

«Για τον κατηγορούμενο υπάρχουν ισχυρές υποψίες ότι σχεδίαζε μια σκληρή πράξη βίας εναντίον του κράτους λόγω ακροδεξιάς πεποίθησης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ads

Οι τρεις άνδρες σχεδίαζαν επίθεση που να μοιάζει ως ενέργεια τζιχαντιστών. Ο πρώην πρόεδρος Γιόαχιμ Γκάουκ και ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάικο Μάας βρίσκονταν στον κατάλογο των πιθανών στόχων που είχαν καταρτίσει οι ύποπτοι.

«Εκπαιδεύουμε ανθρώπους με όπλα. Είναι πρέπον να υπάρχουν πιο απαιτητικά κριτήρια για εμάς. Δεν υπάρξει περίπτωση να [υιοθετήσουμε] μία νοοτροπία που λέει ‘συνεχίζουμε σαν να μη συνέβη τίποτα’», είχε δηλώσει την Κυριακή στην Bild η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Στο πλαίσιο του συναγερμού που έχει προκαλέσει η υπόθεση στο στράτευμα, ο γενικός επιθεωρητής των γερμανικών ένοπλων δυνάμεων έχει διατάξει ενδελεχή έλεγχο όλων των γερμανικών στρατώνων, για τον εντοπισμό αντικειμένων που συνδέονται με τη ναζιστική περίοδο και τα στρατεύματα του Αδόλφου Χίτλερ.

Έως τώρα έχουν βρεθεί ναζιστικά «ενθύμια» σε δύο στρατόπεδα του γερμανικού στρατού.