Την αποχώρησή του από το Σοσιαλιστικό Κόμμα ανακοίνωσε ο πρώην υποψήφιος με το κόμμα στις γαλλικές προεδρικές εκλογές Μπενουά Αμόν.

Ads

Ο Αμόν, που υπηρετούσε το Σοσιαλιστικό Κόμμα τα τελευταία 30 χρόνια, δήλωσε ότι θέλει να αφοσιωθεί στην ανασυγκρότηση της Αριστεράς με το «κίνημά του της 1ης Ιουλίου».

«Σήμερα αποφάσισα να αφήσω το Σοσιαλιστικό Κόμμα. Αφήνω ένα κόμμα αλλά δεν παραιτούμαι από το σοσιαλιστικό ιδεώδες» δήλωσε, με την ευκαιρία της έναρξης του κινήματός του, μιλώντας από το 12ο διαμέρισμα του Παρισιού, ενώπιον περίπου 11.000 ανθρώπων.

Ο Μπενουά Αμόν υπέστη μεγάλη ήττα (6,4%) στις εκλογές, ενώ δεν κατόρθωσε να εκλεγεί ούτε βουλευτής.

Ads

Σε συνέντευξη που είχε δώσει στην Liberation τις προηγούμενες ημέρες, ο Μπενουά Αμόν είχε πει:

«Το Σοσιαλιστικό κόμμα είναι ένας συνομιλητής, μεταξύ άλλων. Εμείς, με το Κίνημα της 1ης Ιουλίου, ανοίγουμε έναν χώρο, όποιος θέλει μπορεί να έρθει, αλλά είναι απαραίτητο να βγούμε από τα κλειστά δωμάτια ώστε να ανθίσουν και εκατό μπουμπούκια».

Οπως ανέφερε ο ίδιος ο πρώην βουλευτής περίπου 11.000 άτομα ήταν παρόντα στην εκδήλωσή του για το λανσάρισμα του Κινήματος της 1ης Ιουλίου (Μ1717 το αποκαλεί) που έγινε στο πάρκο στο Ρεγί, στο Παρίσι. Αλλά είναι ένας αριθμός που δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα, όπως γράφουν τα γαλλικά ΜΜΕ.