Η γαλλική κυβέρνηση παρουσίασε σήμερα ένα νέο σχέδιο κατά του ρατσισμού και του αντισημιτισμού, φιλοδοξώντας να διεξαγάγει έναν αποτελεσματικότερο αγώνα εναντίον της «εισβολής» του μίσους στο διαδίκτυο υποχρεώνοντας τους παρόχους ιντερνετικών υπηρεσιών «να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Ads

Αυτό το δεύτερο σχέδιο, το οποίο ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα και καλύπτει την περίοδο 2018-2020, υιοθετείται μετά το πρώτο που είχε εφαρμοστεί εν μέσω αύξησης των αντισημιτικών και αντιμουσουλμανικών ενεργειών στη Γαλλία μετά το κύμα των τζιχαντιστικών επιθέσεων του 2015.

Ο γαλλικός νόμος θα τροποποιηθεί ώστε «να ενισχυθούν οι υποχρεώσεις» εντοπισμού, επισήμανσης και διαγραφής αθέμιτων περιεχομένων από το ίντερνετ, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ.

Όπως είχε ανακοινωθεί στις αρχές Μαρτίου από τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, η Γαλλία εξάλλου «θα δώσει μάχη» για μια νομοθετική πρωτοβουλία σε ευρωπαΪκό επίπεδο που να υποχρεώνει τους παρόχους ιντερνετικών υπηρεσιών να αποσύρουν πολύ γρήγορα τον «χείμαρρο λάσπης» περιεχομένων «μίσους, ρατσισμού ή αντισημιτισμού», επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός σε ομιλία του στο εθνικό Μουσείο της Ιστορίας της Μετανάστευσης στο Παρίσι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ