Η ευρωβουλευτής Κορνήλια Ερνστ, εκπρόσωπος για την προστασία των δεδομένων και των εσωτερικών υποθέσεων για την ομάδα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (GUE/NGL) χαρακτήρισε σήμερα Τρίτη «πρωτοποριακή» την απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βάσει της οποίας απαγορεύεται η μεταφορά προσωπικών δεδομένων μέσω του Facebook από την ΕΕ στις ΗΠΑ.

Ads

«Σήμερα είναι μια καλή μέρα για τις θεμελιώδεις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με αυτή την δικαστική υπόθεση, πέτυχε την ακύρωση της «συμφωνίας Safe Harbor» – κάτι που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με διάφορα ψηφίσματα απέτυχε να κάνει», σημείωσε η κ. Ερνστ.

«Το Δικαστήριο της ΕΕ έλαβε σήμερα μια σημαντική απόφαση που δίνει τρία σαφή μηνύματα: Πρώτον, η μαζική παρακολούθηση που διεξάγεται από την NSA δεν είναι συμβατή με τα θεμελιώδη δικαιώματά μας. Δεύτερον, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν μπορεί να αγνοήσει αυτά τα γεγονότα και έχει την ευθύνη να παρέμβει κάτι που δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής. Τρίτον, η σημερινή απόφαση αποτελεί ένα μήνυμα προς τις ΗΠΑ ότι η Ευρώπη υπερασπίζεται τους κανόνες και τους κανονισμούς της και ότι είμαστε σοβαροί στα θέματα που αφορούν την προστασία των προσωπικών δεδομένων και ενάντια στην υποκλοπή τους από τις ΗΠΑ», επισήμανε – μεταξύ άλλων – η ευρωβουλευτής της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Διαβάστε σχετικά: