Μπροστά στο ενδεχόμενο να βρεθεί αντιμέτωπη με την πρώτη – στα χρονικά – απεργιακή κινητοποίηση από μέλη του προσωπικού που εργάζεται στο Κάστρο Ουίνδσορ βρίσκεται η βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας, όπως γράφουν την Τρίτη τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Ads

Οι εργαζόμενοι στις βασιλικές υπηρεσίες του Κάστρου, περίπου 100 στον αριθμό, διαμαρτύρονται για τους ιδιαίτερα χαμηλούς μισθούς που λαμβάνουν αλλά και τις περικοπές που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με το Συνδικάτο Δημοσίων και Εμπορικών Υπηρεσιών (PCS), όταν ένας εργαζόμενος προσλαμβάνεται για πρώτη φορά στο κάστρο, λαμβάνει κάτι λιγότερο από 14,400 στερλίνες ετησίως (περίπου 19.730 ευρώ το χρόνο).

Η είδηση για την ενδεχόμενη απεργία του βασιλικού προσωπικού έρχεται σε μια κρίσιμη πολιτική στιγμή για τη Βρετανία, αφού μόλις χτες Δευτέρα ο Ντέιβιντ Κάμερον συναντήθηκε με τη βασίλισσα προκειμένου να της ανακοινώσει επισήμως τη διάλυση της Βουλής.

Ads

Η Ελισάβετ δέχεται ήδη σφοδρή κριτική από μέλη των Δημοκρατικού Κόμματος, που την κατηγορούν για «ασέβεια σε βάρος του προσωπικού της». «Πρόκειται για μια αποτυχία από πλευράς της βασίλισσας πως παρά το γεγονός ότι η ίδια εισπράττει περίπου στις 300 εκατ. στερλίνες το χρόνο, εξακολουθεί να είναι κακοπληρωτής απέναντι στο προσωπικό της».