Ένας Έλληνας βρίσκεται μεταξύ των τραυματιών της διπλής τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο.

Ads

Την είδηση έδωσε στη δημοσιότητα μέσω του λογαριασμού της στο Facebook η ελληνική πρεσβεία στην βρετανική πρωτεύουσα προ ολίγου.

“Οι Βρετανικές αρχές μας ενημέρωσαν ότι ένας Έλληνας βρίσκεται μεταξύ των τραυματιών της επίθεσης. Νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση. Η Ελληνική Πρεσβεία βρίσκεται σε επικοινωνία μαζί του” αναφέρει η ανακοίνωση.

image

Ads

Ώρες αγωνίας για τους δύο γονείς του Λαμιώτη Αντώνη Φίλη που έχουν ανοιχτή γραμμή με το νοσοκομείο στο Λονδίνο όπου νοσηλεύεται το παιδί τους.

Όπως σημειώνει, μιλώντας σε συγγενείς του, ο πατέρας του Γιώργος Φίλης «έχουμε ανοικτή γραμμή με τους γιατρούς που μάς λένε ότι έχει διαφύγει κάθε κίνδυνο».

Η πληροφόρηση αυτή από τους γιατρούς είναι βάλσαμο για τους δυο γονείς που μένουν μόνιμα στη Λαμία. Εφιάλτης όμως η ώρα που ενημερώθηκαν ότι «το παιδί τους δεν έφυγε τρέχοντας για να σωθεί όπως έκαναν οι περισσότεροι …».

Ο Αντώνης βρίσκονταν εκεί με τη φίλη του και οι γονείς του ενημερωθήκαν από τη φίλη του για το τι είχε συμβεί ενώ είχαν συνομιλήσει και μαζί τους τουλάχιστον 2 φορές.

Όταν όλος ο κόσμος άκουγε, σε video από τη στιγμή της επίθεσης, κάποιον να λέει στα ελληνικά ότι «έχει αστυνομία κοντά, κάποιος με χτύπησε και έχω ματώσει. Είμαι με γιατρούς, είμαι εντάξει», γνώρισαν οι γονείς του στη Λαμία την κατάσταση του παιδιού τους και προσπαθούσαν να μιλήσουν μαζί του.

Οι γιατροί τους διαβεβαίωσαν ότι «δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος» και έμαθαν από αυτούς ότι ο 35χρονος Αντώνης Φίλης μαχαιρώθηκε στο συκώτι και έγινε χειρουργική επέμβαση. «Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά» είναι τα λόγια του πατέρα, που μεταφέρουν οι συγγενείς, καθώς δεν κρύβει τόσο την αγωνία τη δική του όσο και της γυναίκα του καθώς λέει «ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί»

Παιδί της κρίσης ο Αντώνης Φίλης που πριν μία βδομάδα έκλεισε τα 35 χρόνια του έφυγε για το Λονδίνο από το 2011 αναζητώντας καλύτερες συνθήκες μα κυρίως εργασία. Εγγονός του δημάρχου στη Λαμίας στο τέλος της δεκαετίας του ?80, του γιατρού Αντώνη Φίλη. Με σπουδές στην Τεχνολογία τροφίμων αναζητούσε δουλειά στην χώρα μας αλλά μάταια. Έτσι πήρε την απόφαση να πάει στο Λονδίνο όπου εργάζονταν σε εταιρεία.