Εκστρατεία υπέρ του «ναι» στην ΕΕ και ενάντια στο Brexit ξεκινούν οι Εργατικοί του Τζέρεμι Κόρμπιν. 

Ads

Ο Κόρμπιν που πολλές φορές στο παρελθόν υπήρξε ιδιαίτερα επικριτικός με την ΕΕ εξήγησε τη στάση στου σε ομιλία του το Νότινγχαμ. 

Όπως εξήγησε η παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ είναι «προς το συμφέρον των πολιτών της» και δεσμεύτηκε ότι οι Εργατικοί θα διεξάγουν εκστρατεία υπέρ του «ναι» για το δημοψήφισμα του Ιουνίου με στόχο να αγωνιστούν εντός της Ένωσης για μια πιο σοσιαλιστική και κοινωνική Ευρώπη. 

«Για την Ευρώπη της κοινωνικής πρόνοιας»

«Στην καμπάνια του δημοψηφίσματος θα πρέπει να γίνει σαφές ότι αποστολή μας θα είναι η διαμόρφωση μιας νέας Ευρώπης που θα προστατεύει τον κρατικό τομέα και θα διασφαλίζει τον ενισχυμένο ρόλο του στην οικονομία. Μια Ευρώπη της κοινωνικής πρόνοιας, μιαν Ευρώπη που θα θέσει τέρμα στον νεοφιλελευθερισμό και στις ιδιωτικοποιήσεις. Μιαν Ευρώπη που θα παρέχει διευρυμένο ρόλο και δικαιώματα στους εργαζομένους και θα επιβάλλει διαφάνεια στις επιχειρήσεις. Το κόμμα μας δεσμεύεται να κρατήσει την Βρετανία στην ΕΕ επειδή πιστεύουμε ότι η συνεργασία σε όλα τα επίπεδα στο πλαίσιο μιας μεγάλης Κοινότητας Κρατών εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών της», υπογράμμισε ο ηγέτης των Εργατικών.

Ads