Τρεις ισχυρές σεισμικές δονήσεις ταρακούνησαν σήμερα την κεντρική Ιταλία. Το μέγεθος της πρώτης σεισμικής δόνησης ήταν 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, της δεύτερης 5,6 βαθμών και της τρίτης 5,7 βαθμών. Αν και δεν έχουν αναφερθεί σοβαρές ζημιές, οι ιταλικές αρχές εκκένωσαν προληπτικά το μετρό της Ρώμης, ενώ παράλληλα εκκενώθηκαν και τα σχολεία της πόλης Ριέτι.

Ads

Ο πρώτος σεισμός σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 11:30 (ώρα Ελλάδος) στην Κεντρική Ιταλία. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, ο σεισμός είχε ένταση 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο του ήταν πολύ κοντά στο Αματρίτσε, στην περιοχή που χτυπήθηκε από τον Εγκέλαδο τον περασμένο Αύγουστο, με εκατοντάδες νεκρούς και ισοπεδώθηκε ουσιαστικά από νέο σεισμό τον Οκτώβριο.

Η δεύτερη δόνηση, δόθηκε από το ίδιο ρήγμα και ήταν έντασης 5,6 Ρίχτερ.

Στις 12:26 (ώρα Ελλάδος) σημειώθηκε μια νέα, τρίτη σεισμική δόνηση, που έγινε αισθητή και στην Ρώμη. Το επίκεντρό της εντοπίστηκε 110 χλμ βορειοανατολικά της Ρώμης και είχε εστιακό βάθος 40 χλμ, σύμφωνα με το EMSC.

Ads

Προς το παρόν έχουν διαπιστωθεί μόνον μικρές καταρρεύσεις στην περιοχή του Αματρίτσε, αλλά δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.

Τις ημέρες αυτές, οι σεισμόπληκτες περιοχές των περιφερειών Ούμπρια, Μάρκε και Λάτσιο δοκιμάζονται από την σφοδρή κακοκαιρία και τις χιονοπτώσεις και πολλά μικρά χωριά έχουν αποκλεισθεί.