Μια νεαρή κοπέλα, μόλις 15 χρονών, η Λίζα Μπορκ, δολοφόνησε με κουζινομάχαιρο τη μητέρα της, έχοντας προηγουμένως παρακολουθήσει έναν «μαραθώνιο» από βίντεο με εκτελέσεις του Ισλαμικού Κράτους (ISIS).

Ads

Σύμφωνα με τις Αρχές της χώρας, η κοπέλα κατακρεούργησε τη μητέρα της με 20 μαχαιριές, έχοντας αποκτήσει μια πραγματική εμμονή με τις ωμότητες των φανατικών ισλαμιστών, ενώ φέρεται ότι διατηρούσε σχέσεις με έναν 29χρονο τζιχαντιστή, τον οποίο γνώρισε σε κέντρο προσφύγων κοντά στο σπίτι της.

Μάλιστα, κατά τις Αρχές, ο 29χρονος ήταν εκείνος που παρότυρυνε την Μπορκ να σκοτώσει τη μητέρα της με κουζινομάχαιρο.

image
Ο 29χρονος τζιχαντιστής

Ads

image
Το θύμα

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της Δανίας, η 15χρονη Λίζα ενημέρωσε τις Αρχές για τη δολοφονία της μητέρας της, υποκρινόμενη ότι είδε το δράστη, επιτείνει την αίσθηση του σοκαριστικού. «Άκουσα τη μητέρα μου να ουρλιάζει και είδα έναν λευκό άνδρα να τρέχει μακριά. Σας παρακαλώ ελάτε γρήγορα», είπε η Λίζα στο τηλεφώνημα που έκανε στην αστυνομία.

image

Οι Αρχές τη βρήκαν να κάθεται σε μια καρέκλα στο σαλόνι και να παίζει με το κινητό της, βλέποντας παράλληλα βίντεο στο Διαδίκτυο… Όταν, μάλιστα, την ρώτησαν πού είναι η μητέρας της, δήλωσε με ανατριχιαστική ψυχραιμία: «στον πάνω όροφο», χωρίς καν να κουνηθεί.

image

Ο πατέρας της οικογένειας έλειπε σε επαγγελματικό ταξίδι, ενώ η δίδυμη αδερφή της 15χρονης είχε μετακομίσει πρόσφατα, καθώς δεν άντεχε τους συνεχείς καυγάδες της Λίζα με τη μητέρα της, η οποία την πίεζε να διακόψει το δεσμό της με τον Αμπντουλά…

image

Στην 15χρονη επιβλήθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση και καταδικάστηκε σε κάθειρξη εννέα ετών και παραμονή σε αναμορφωτήριο, ενώ στον 29χρονο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 13 ετών για ηθική αυτουργία.