Σε μάχη για γερά νεύρα αναδεικνύονται οι βουλευτικές εκλογές της 7ης Μαΐου στη Μ. Βρετανία, αφού η μικρή διαφορά ανάμεσα στο κόμμα των Συντηρητικών και τους Εργατικούς έχει οδηγήσει σε απόλυτο διχασμό τους δημοσκόπους στη χώρα.

Ads

Συγκεκριμένα, το Εργατικό Κόμμα προηγείται τρεις μονάδες από το Συντηρητικό Κόμμα του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, σύμφωνα δημοσκόπηση του οργανισμού Populus που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Financial Times.

Οι Εργατικοί συγκεντρώνουν ποσοστό 36% και οι Συντηρητικοί 33%. Η υποστήριξη προς το ευρωσκεπτικιστικό Κόμμα της Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) παραμένει σταθερή στο 14%. Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες συγκεντρώνουν ποσοστό 8% και οι Πράσινοι 5%, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση.

Την ίδια ώρα, δημοσκόπηση της ICM για λογαριασμό της βρετανικής εφημερίδας  Guardian δίνει προβάδισμα τριών μονάδων στο κόμμα του Ντέιβιντ Κάμερον.

Ads

Αναλυτικότερα, η δημοσκόπηση δίνει στους Τόρις ποσοστό 35% (αυξημένο κατά μία μονάδα σε σχέση με δημοσκόπηση της εφημερίδας την προηγούμενη εβδομάδα) και στους Εργατικούς ποσοστό 32%. Το UKIP συγκεντρώνει ποσοστό 13%, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες 9% και οι Πράσινοι 5%.

Τέλος, δημοσκόπηση της Lord Ascroft Polls δίνει στους Τόρις προβάδισμα έξι μονάδων. Συγκεκριμένα, οι Συντηρητικοί συγκεντρώνουν ποσοστό 36%, οι Εργατικοί 30%, το Ukip 11%, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες 9% και οι Πράσινοι 7%.