Οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Η Ελλάδα αναπτύσσεται πλέον ταχύτερα από τη Βρετανία και επιπλέον την ξεπερνά σε επιδόσεις στις διεθνείς αγορές. 

Ads

Αυτό επισημαίνεται σε άρθρο γνώμης του Πρακτορείου Bloomberg και συμβαίνει επειδή οι Έλληνες πολίτες – που τον Ιούλιο του 2015 απέρριψαν τους όρους του προγράμματος διάσωσης των Ευρωπαίων πιστωτών – δεν υιοθέτησαν τη ρήξη με την Ευρώπη ή την επιστροφή σε μια οικονομία της δραχμής. 

Τώρα που η Ευρώπη ηγείται του ανεπτυγμένου κόσμου σε ρυθμούς ανάπτυξης, παραγωγικότητας και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, η Ελλάδα αποδεικνύεται η περισσότερο ωφελημένη και η Βρετανία είναι ο νέος ασθενής της Ευρώπης.

Εν συνεχεία, ο συντάκτης του άρθρου αναφέρεται, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στις αγορές ομολόγων λέγοντας ότι, η Ελλάδα βασιλεύει, με συνολική απόδοση από τόκους και αύξηση των τιμών στους επενδυτές της τάξης του 60% μετά το δημοψήφισμα για το Brexit τον Ιούνιο του 2016. 

Ads

Για πρώτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια, η ανάπτυξη στο Ηνωμένο Βασίλειο υπολείπεται της αντίστοιχης στην Ευρωζώνη, ενώ σε έρευνα του Bloomberg, 53 αναλυτές προβλέπουν ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί και το 2019. 

Επιπλέον οι ίδιοι αναλυτές εκτιμούν ότι, η Ελλάδα θα ξεπεράσει την Βρετανία στην αύξηση του ΑΕΠ. Καθόλου άσχημα για μια χώρα που τρία χρόνια πριν βρισκόταν στο χείλος της κατάρρευσης, όπως εκτιμούσαν διακεκριμένες προσωπικότητες σαν τον Alan Greenspan και τον George Soros, σημειώνει ο αρθρογράφος.