Ενα πραγματικό παρτι είχε στηθεί στην πλατεία μπροστά από το Λούβρο, όπου χιλιάδες κόσμου υποδέχθηκε τον θριαμβευτή του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών.

Ads

Με μία μουσική γκάμα που ξεκινούσε από τον ύμνο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, την Ωδή στη “Χαρά του Μπετόβεν”… μέχρι οριεντάλ από καλλίγραμο μπαλέτο, ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας φώναξε πως “απόψε η Γαλλία νίκησε”, με το πλήθος να ανταποκρίνεται με ενθουσιασμίο.

Ο Εμανουέλ Μακρόν τόνισε ότι θέλει “να σταθεί στο ύψος” της “εμπιστοσύνης” που του έδειξαν οι πολίτες, όπως θεωρεί υποχρέωσή του. Οτι “θα κάνει τα πάντα” προκειμένου να μην υπάρχει πλέον “κανένας λόγος να ψηφίσουν οι πολίτες τους ακραίους”.

“Επιλέξατε την τόλμη, αυτή την τόλμη θα την ακολουθήσουμε” σημείωσε.

Ads

“Θα σας προστατεύσω ενάντια στις απειλές, θα καταπολεμήσω τα ψεύδη, θα σεβαστώ τον καθένα σας”, υποσχέθηκε στους υποστηρικτές του τονίζοντας πάντως ότι “δεν θα είναι εύκολες όλες οι μέρες. το καθήκον θα είναι δύσκολο”.

Αναγνώρισε ότι “το καθήκον μας είναι τεράστιο και απαιτεί να οικοδομήσουμε μια ισχυρή πλειοψηφία που θα φέρει την αλλαγή”.

“Η Ευρώπη και ο κόσμος προσδοκούν να τους εκπλήξει και πάλι η Γαλλία, περιμένουν από εμάς να επανιδρύσουμε την Ευρώπη και να διασφαλίσουμε την ασφάλεια όλων των πολιτών” τόνισε ο Μακρόν.

“Θα σας υπηρετήσω με ταπεινοφροσύνη, με σθένος, στο όνομα του τριπτύχου ισότητα – αδελφοσύνη – ελευθερία”, κατέληξε στην ομιλία του υπό τους ήχους της Μασσαλιώτιδας.