«Μνημείο κινδυνολογίας και καταστροφολογίας» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη δευτερολογία του, την ομιλία κ. Μητσοτάκη τονίζοντας ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσπαθεί να «ψαρέψει» στα θολά νερά της ακροδεξιάς, με τον πρόεδρο της ΝΔ να του απαντά ότι «δεν μάθατε τίποτα, ζείτε στον δικό σας ψεύτικο κόσμο».

Ads

Απαντώντας σε θέσεις του κ. Μητσοτάκη ότι η ασφάλεια είναι προϋπόθεση της ελευθερίας, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η ελευθερία και η ασφάλεια είναι διαλεκτικά συνδεόμενες, γιατί ελευθερία χωρίς ασφάλεια σημαίνει μια κατάσταση ζούγκλας και ασφάλεια χωρίς ελευθερία, είναι ολοκληρωτισμός.

Ο κ. Τσίπρας χαιρέτισε το κλείσιμο της πρωτολογίας του κ. Μητσοτάκη ότι η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει ασφαλής χώρα και αυτό, προσέθεσε, είναι το μήνυμα της συνεδρίασης που πρέπει να πάρουν όλοι οι πολίτες του κόσμου που θέλουν να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα.

Οι σχέσεις Αριστεράς και τρομοκρατίας – Τα θολά νερά της ακροδεξιάς

Ads

Απαντώντας σε τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη για τις σχέσεις Αριστεράς – τρομοκρατίας, επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ τονίζοντας ότι η Αριστερά έχει ιστορία αγώνων, διωγμών, έχει υπάρξει θύμα της βίας, οι Αριστεροί ήταν διωκόμενοι και όχι διώκτες μιας βίας που οργάνωνε το κράτος, αλλά και το παρακράτος των εθνικοφρόνων. Οι Αριστεροί, και όχι μόνο, σημείωσε, έδωσαν τη ζωή τους για τις αξίες της ελευθερίας, της δικαιοσύνης της δημοκρατίας» είπε ο Αλέξης Τσίπρας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κόντρα Τσίπρα – Μητσοτάκη: Η ΝΔ ψαρεύει στην ακροδεξιά, με πρόσχημα την ασφάλεια

Επίσης πρόσθεσε ότι,  οι Αριστεροί δεν είχαν και δεν έχουν σχέση με αντιεξουσιαστές και άλλους που δεν σέβονται την αξία της ανθρώπινης ζωής λέγοντας χαρακτηριστικά στον κ. Μητσοτάκη: «Δεν σας επιτρέπω να το επαναλαμβάνετε, γιατί είναι διχαστικό να μιλάτε για ιδεολογία αριστερής τρομοκρατίας».

image

«Δεν μάθατε τίποτα, δεν ξεχάσατε τίποτα, ζείτε στον δικό σας ψεύτικο κόσμο», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην δευτερολογία του στη Βουλή απαντώντας στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Συνεχίζοντας την επίθεσή του ανέφερε: «Είστε χαμένος σε έναν κόσμο φαντασίας, σε έναν αλλόκοτο κόσμο».

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε στις αιτιάσεις του πρωθυπουργού για την τρομοκρατία: «Μιλήσατε για τις σχέσεις της Αριστεράς με την τρομοκρατία. Δεν είπα ότι όλοι οι Αριστεροί είναι τρομοκράτες, αλλά όλοι οι τρομοκράτες προέρχονται από την μήτρα της άκρας Αριστεράς».

image

Διευκρίνισε ότι δεν εξισώνει τις συμπεριφορές των τρομοκρατών με τους αγώνες της Αριστεράς, τους οποίους σέβεται και τιμά και προσέθεσε: «Αναρωτιέμαι αν αυτοί που έδωσαν αγώνες για την Αριστερά, θα αναγνώριζαν εσάς κ. Τσίπρα ως υπερασπιστή των αγώνων της Αριστεράς».

Απάντησε στην κατηγορία του κ. Τσίπρα ότι απευθύνεται στα θολά νερά της ακροδεξιάς λέγοντας ότι «δεν απευθύνομαι στα θολά νερά της ακροδεξιάς, απευθύνομαι στα καθαρά νερά του μετριοπαθούς Κέντρου, ο ιδεολογικός προσανατολισμός της ΝΔ είναι σαφής και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση, είμαστε η μεγάλη φιλελεύθερη κεντροδεξιά παράταξη».