«Πολιτική και κομματική» χαρακτηρίζει την έρευνα σε βάρος του, ο αντιεσαγγελέας του Αρείου Πάγου που διώκεται για παράβαση καθήκοντος, που διατάχθηκε από τον τότε υπουργό Μιχάλη Καλογήρου, με επιστολή του στον υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα.

Ads

Παράλληλα ζητά ακρόαση πριν την απόφαση για άσκηση ή όχι πειθαρχικής δίωξης σε βάρος του, για δήθεν αναξιοπρεπή συμπεριφορά όπως προτείνει ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ. Ο Ιωάννης Αγγελής υποστηρίζει ότι διώκεται «άσκησα περισσότερο και με διαφορετικό τρόπο εποπτεία», έτσι ώστε να αποτραπεί η ολοκλήρωση του «σχεδίου Ρασπούτιν», του τότε αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, που ήταν «η άσκηση ποινικής δίωξης χωρίς ενδείξεις κατά πολιτικών προσώπων και από εκεί και πέρα θα τα βρει ο ανακριτής…».

Διαβάστε επίσης: 

Σε άλλο σημείο της επιστολής του προς τον κ. Τσιάρα ο κ. Αγγελής αναφέρει ότι το πόρισμα του κ. Πικραμένου «σας προτείνει να ασκήσετε πειθαρχική δίωξη εναντίον μου, όχι γιατί έκανα κάτι λιγότερο ή παρέλειψα να κάνω κάτι κατά την άσκηση των καθηκόντων μου, αλλά γιατί «άσκησα περισσότερο και με διαφορετικό τρόπο εποπτεία».

Ads

Και συνεχίζει: Η διαφορετική αυτή «αντίληψη των «νομικών ορίων» της εποπτείας που υποστηρίζει η επίδικη «Έκθεση του ΣτΕ», ότι έπρεπε να είχα ακολουθήσει, οδηγεί σε εσφαλμένα, παράδοξα και ανεδαφικά συμπεράσματα, όπως π.χ. ότι «λόγω της εσφαλμένης (κατά το υποκειμενικό κριτήριο του συντάκτη της έκθεσης) αντίληψης του εποπτικού μου ρόλου», επέδειξα αναξιοπρεπή υπηρεσιακή συμπεριφορά και παρενέβην στην κρίση της κας Τουλουπάκη, με το να μην της επιτρέψω να ολοκληρώσει το «σχέδιο Ρασπούτιν», που ήταν «να ασκήσει ποινική δίωξη χωρίς ενδείξεις κατά πολιτικών προσώπων και από εκεί και πέρα θα τα βρει ο ανακριτής».