Την εντολή προσωπικής κράτησης του Στέφανου Χίου εκτέλεσαν σήμερα το πρωί δύο δικαστικοί επιμελητές, συνοδευόμενοι από αστυνομικούς.

Ads

Η εκδοχή του συλληφθέντα, σύμφωνα με τουλάχιστον με το makeleio.gr είναι ότι πρόκειται για μια υπόθεση του 2007.

Όπως και να έχει όμως και όπως αναμενόταν, η εξέλιξη αυτή αποτέλεσε την αφορμή για ακόμη ένα μοναδικό, στο είδος του, επικοινωνιακό «σόου» από το makeleio.gr, το οποίο υποστηρίζει ότι ο Στέφανος Χίος είναι «ασύλληπτος»… διότι είναι «ιδέα».

Με προφανές δάνειο από την ταινία «V for Vendetta», τραβηγμένο, ωστόσο, από τα «μαλλιά», για να προσαρμοστεί σε αυτήν την γκροτέσκα συγκυρία, η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

Ads

«Προς κάθε ενδιαφερόμενο, Ο δημοσιογράφος, Στέφανος Χίος, είναι…ασύλληπτος. Ενημερώνουμε τους φίλους και τους εχθρούς μας, λόγω των πολλών μηνυμάτων και τηλεφωνημάτων που δεχόμαστε ότι ο δημοσιογράφος Στέφανος Χίος, είναι “ιδέα” και τρόπος ζωής και οι “ιδέες”, κυκλοφορούν ελεύθερες.
Συλλαμβάνεται αποκλειστικά και μόνον στις ψυχές και στα μυαλά του πατριωτικού κόσμου. Ο Στέφανος Χίος είναι ελεύθερος και αγωνίζεται για την αλήθεια και το δίκιο του λαού.

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΕΠΕ» (sic)…