«Δεν πρόκειται να παραδώσω τη βουλευτική έδρα», τόνισε ο Πέτρος Τατσόπουλος κατά την ανακοίνωσή του πως έχει θέσει την παραίτησή του στη διάθεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Αφορμή αποτέλεσε η δήλωσή του περί συμπάθειας ορισμένων στελεχών στο ΣΥΡΙΖΑ προς τις «ιδέες των τρομοκρατών». Ήταν η τελευταία από μια σειρά δηλώσεων του Τατσόπουλου που προκάλεσαν αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος. Σε αντίθεση με ότι υποστηρίζει σήμερα, πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, ο Πέτρος Τατσόπουλος, μιλώντας στην Κρυσταλία Πατούλη για το tvxs.gr υποστήριζε μια τελείως διαφορετική θέση για τη σχέση ενός βουλευτή με το κόμμα του.

Ads

 
«Θεωρώ απαράδεκτο να μπαίνεις στη βούλη, και για οποιοδήποτε λόγο, συνειδησιακό για παραδειγμα, να έρχεσαι σε αντιπαράθεση με το κόμμα σου και να ανεξαρτητοποιείσαι και να παίρνεις και την έδρα σου μαζί. Θεωρώ απαράδεκτο να μη δίνεις την έδρα σου πίσω στο κόμμα, σε μια τέτοια περίπτωση, όπως έκαναν τα μέλη της ΔΗΜΑΡ, και άλλοι. Και το θεωρώ απαράδεκτο, διότι χωρίς το κόμμα, δεν θα έμπαινες στη βουλή», δήλωνε χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του στο tvxs.gr, ενώ πρόσθετε για την προσωπική του στάση:
 
«Και εγώ είμαι έτοιμος να παραιτηθώ ανά πάσα στιγμή, το έχω άλλωστε αποδείξει στη ζωή μου, δεν κωλώνω, είμαι και ευεπίφορος στις παραιτήσεις, από παραίτηση σε παραίτηση πάω, δηλαδή δεν έχω κανένα πρόβλημα αν θελήσω να παραιτηθώ, αλλά θα παραδώσω και την έδρα μου, σε αυτούς οι οποίοι με τίμησαν με το να με βάλουνε στο ψηφοδέλτιό τους. Κι αυτό θα το κάνω εάν έρθω σε ρήξη με τη συνειδησή μου».