Την πρώτη τους συνάντηση είχαν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός και ο νέος πρόεδρος της ΝΔ. Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησαν για περίπου μιάμιση ώρα. 

Ads

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα «καυτά» ζητήματα της τρέχουσας ατζέντας, δηλαδή το ασφαλιστικό, το νέο νομοσχέδιο για τη δημόσια διοίκηση και το ζήτημα του ΕΣΡ

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει θέση σε σχέση με το ΔΝΤ και να διαλέξει πλευρά στη διαπραγμάτευση για το ασφαλιστικό.

image

Ads

image

Διαβάστε επίσης:

Επίσης, του ζήτησε να συμβάλει ώστε ξεμπλοκαριστεί το ζήτημα με τη συγκρότηση του ΕΣΡ, να εκλεγεί το νέο συμβούλιο, για να μπορέσει να προχωρήσει η διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών, σημειώνοντας: «δεν είναι σωστό κανένα κόμμα να κάνει αβάντες στους ολιγάρχες μιντιάρχες». 

Επίσης, τον κάλεσε να ψηφίσει το νομοσχέδιο για τη δημόσια διοίκηση, λέγοντας πως το πρόβλημα δεν είναι οι μετακλητοί που φεύγουν με τον υπουργό, αλλά η αδιαφάνεια και ο κομματισμός στη διαδικασία ανάδειξης των μόνιμων στελεχών του δημοσίου.

Στη συζήτηση που είχαν οι δυο άντρες on camera στην αρχή της συνάντησής τους, απέφυγαν τον πληθυντικό. Ο Αλέξης Τσίπρας αναγνώρισε την αξιωματική αντιπολίτευση ως θεσμικό πυλώνα. 

Επίσης εκδήλωσε την πρόθεσή του να παράσχει ανά πάσα στιγμή ενδελεχή και πλήρη ενημέρωση στα μεγάλα ζητήματα, λέγοντας προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη: 

« Χαίρομαι που η εκλογή σου κλείνει έναν κύκλο κακής παράδοσης και μη επικοινωνίας δυο θεσμικών παραγόντων»

«Ο νέος πολιτικός πολιτισμός πρέπει να στηρίζεται στη γλώσσα της αλήθειας» απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ και δήλωσε ότι προσβλέπει σε ειλικρινή συζήτηση με τον πρωθυπουργό. 

Σημείωσε ακόμη πως είναι έτοιμος για συνεννόηση σε θεσμικά ζητήματα για τα οποία το Σύνταγμα απαιτεί αυξημένη πλειοψηφία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε πεζός στο Μαξίμου συνοδευόμενος από στενούς του συνεργάτες, μεταξύ άλλων τον εκπρόσωπο Τύπου Γιώργο Κουμουτσάκο. Τον πρόεδρο της ΝΔ υποδέχθηκε αρχικά ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.