Απάντηση στο δίλημμα Μητσοτάκη “Με τις βαριοπούλες ή με τη βιβλιοθήκη;” έσπευσε να δώσει ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του συνεδρίου Future of Retail 2022 της ΕΣΕΕ.

Ads

Με φόντο τα επεισόδια στο ΑΠΘ  ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό “ψάχνει τεχνηέντως να δημιουργήσει άλλα διλήμματα”, καθώς αδυνατεί να δώσει απαντήσεις στα πραγματικά διλήμματα των πολιτών που τίθενται λόγω της έξαρσης της ακρίβειας.

«Το μεγάλο δίλημμα δεν είναι βιβλιοθήκη ή βαριοπούλα αλλά το δίλημμα που έχει το μέσο νοικοκυριό αν θα πληρώσει το ρεύμα ή το φροντιστήριο. Το πραγματικό δίλημμα είναι πώς θα ανταπεξέλθει στο τσουνάμι ακρίβειας. Ο κ. Μητσοτάκης ψάχνει τεχνηέντως να δημιουργήσει άλλα διλήμματα. Είμαι ανήσυχος για αυτό γιατί αυτή η τεχνητή ένταση έχει οδηγήσει πολλές φορές στη διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης» σημείωσε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε:

«Το τελευταίο που χρειαζόμαστε στη χώρα αυτήν την ώρα της κοινωνικής κρίσης είναι να δημιουργηθεί και κοινωνική ένταση. Η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική. Κατανοώ τους επικοινωνιακούς λόγους για τους οποίους  οδηγούνται σε αυτήν την παρεκτροπή αλλά είναι ένας ολισθηρός δρόμος που μπορεί να μας οδηγήσει σε φαινόμενα που όλοι θέλουμε να αποφύγουμε. Δεν πρέπει να ξαναζήσουμε τις δύσκολες στιγμές που έζησε η χώρα πρόσφατα όταν μία άλλη κοινωνική κρίση είχε δημιουργήσει και συνθήκες πολύς μεγάλης κοινωνικής έντασης.

Ads

Οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές. Ας αφήσουμε έξω επικίνδυνα θέματα που μπορούν να δημιουργήσουν κοινωνικές εντάσεις ανεξέλεγκτες».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση, τόνισε ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι τα κέρδη των μετοχών της ΔΕΗ. «Είναι τεράστιο σκάνδαλο αυτό που γίνεται με τη ΔΕΗ. Θα έμενε ως σκάνδαλο αν δεν υπήρχε ο κίνδυνος να μετατραπεί σε τραγωδία» επισήμανε και σημείωσε ότι όταν οι λογαριασμοί είναι ι3-4 φόρες πάνω από το εισόδημα, τότε οι πολίτες βρίσκονται σε απόγνωση.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για «εμμονή της κυβέρνησης στην εξυπηρέτηση πολύ συγκεκριμένων συμφερόντων» και χαρακτήρισε «περίγελο» τα όσα έγιναν χθες στη Βουλή, αναφερόμενος στις αλλαγές της τελευταίας στιγμής υπέρ των εταιριών ενέργειας..