Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε έκτακτη σύσκεψη στελεχών της Πολιτικής Γραμματείας και του επικοινωνιακού επιτελείου ανέφερε πως ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μεθοδεύει εκφοβισμό και υπονομεύει αδίστακτα τη Δημοκρατία. «Είναι ικανός να σκηνοθετήσει bankrun, με τεχνητή φυγή κεφαλαίων, φίλα προσκείμενών του επιχειρηματιών, προκειμένου να κάνει πειστικό το επιχείρημα του φόβου», είπε.

Ads

Σημειώνεται πως συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά μιλώντας στον Guardian ανέφερε πως η κατάσταση που διαμορφώνεται με την επιχείρηση τρομοκράτησης είναι «win win». «Ακόμη κι αν χάσουμε στην προεδρική εκλογή, οι πολίτες θα επιρρίψουν στον ΣΥΡΙΖΑ το χάος. Έτσι θα διασφαλίσουμε μια νίκη στις εθνικές εκλογές», είπε. 

Αναλυτικά τι ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ:

«Κυβέρνηση και τρόικα, αφού συμφώνησαν σε όλα τα νέα σκληρά μέτρα, τώρα από κοινού μεθοδεύουν τον εκφοβισμό των βουλευτών για να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Προεδρικής εκλογής. Όσες μεθοδεύσεις όμως κι αν επιχειρήσουν δεν θα τα καταφέρουν. Θα τους γυρίσουν μπούμερανγκ και θα τις χρεωθούν.

Ads

Ο Σαμαράς είναι πια επικίνδυνος για τη χώρα. Δεν φαίνεται να τον απασχολεί διόλου η σταθερότητα της οικονομίας. Έχει υιοθετήσει τη λογική: «Αποθανέτω η ψύχη μου μετά των αλλοφύλων». Χαρακτηριστική είναι η δήλωση της Βούλτεψη  η οποία προαναγγέλλει πιστωτικό γεγονός λόγω εκλογών. Υπονομεύει αδίστακτα τη δημοκρατία.

Ο Σαμαράς είναι ικανός ακόμα και να σκηνοθετήσει bankrun, με τεχνητή φυγή κεφαλαίων, φίλα προσκείμενών του επιχειρηματιών, προκειμένου να κάνει πειστικό το επιχείρημα του φόβου.  Έχουν, όμως, γνώσιν οι φύλακες. Όσοι το επιχειρούν θα λογοδοτήσουν».