Ένα πρωτοφανές επεισόδιο συνέβη στο εντευκτήριο της Βουλής από πρόσωπα που δήλωσαν ότι είναι συνεργάτες του γραφείου Σαμαρά εις βάρος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Άννας Βαγενά και Δημήτρη Γάκη.

Σύμφωνα με την «Αυγή», μετά την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, τα άτομα αυτά πλησίασαν τους βουλευτές αποκαλώντας τους «κατσαπλιάδες».

Φώναζαν στους βουλευτές πως «θα τους ξαναφυτέψουν έτσι όπως τους φύτεψαν στο Γράμμο και στο Βίτσι» και ότι «θα τους σφάξουν με κονσερβοκούτι»!

Χρειάσθηκε να παρέμβει η φρουρά τη Βουλής η οποία απομάκρυνε τους τραμπούκους για τα περαιτέρω.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφημερίδας των Συντακτών», τα άτομα που εξαπέλυσαν τη πρωτοφανή αυτή επίθεση είναι οι Κωνσταντίνος Τσιμάρας, Φώτης Σιάνης, Γιώργος Λουλουδάκης και Κωνσταντίνος Κόλλιας, όλοι τους στελέχη της Νέας Δημοκρατίας επί προεδρίας Σαμαρά, με κορυφαίες θέσεις τότε στον κομματικό μηχανισμό.

Γάκης: Να πάρει θέση η ΝΔ 

«Παρακρατικοί του Αντώνη Σαμαρά που νομίζουν ότι το κράτος είναι ιδιοκτησία τους και πολώνουν και διχάζουν τον λαό είναι τα άτομα που προπηλάκισαν εμένα και την Άννα Βαγενά στο εντευκτήριο της Βουλής». Αυτό δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7  ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης αναφερόμενος στην επίθεση που δέχτηκε χθες το βράδυ στο κυλικείο της Βουλής.

Ο Δ. Γάκης είπε ότι τα συγκεκριμένα άτομα πήραν άδεια εισόδου από το γραφείο του Αντώνη Σαμαρά και στο χώρο της Βουλής τα έβαλε ο συνεργάτης του κ. Σαμαρά, Δημήτρης Σταμάτης.

Σημείωσε ότι όταν παρενέβη στην επίθεση που δεχόταν η κυρία Βαγενά, τον έβρισαν και του είπαν «θα σας φάμε με κονσερβοκούτια. Σας θάψαμε μία φορά στο Γράμμο και θα σας ξαναθάψουμε» και συνέχισαν μέχρι που επενέβη η φρουρά της Βουλής και τους απομάκρυνε αφού πήρε τα στοιχεία τους.

Μάλιστα ο Δ. Γάκης ζήτησε τα στοιχεία των συγκεκριμένων ατόμων από τη φρουρά της Βουλής. Κάλεσε τέλος τη ΝΔ να πάρει θέση για το περιστατικό.

ΣΥΡΙΖΑ: Πρωτοφανής αθλιότητα 

«Οι απειλές και οι ύβρεις που εξαπέλυσαν οι τραμπούκοι κατά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Γάκη και Άννας Βαγενά στο εντευκτήριο της Βουλής συνιστούν πρωτοφανή αθλιότητα για την κοινοβουλευτική ιστορία της χώρας», τονίζει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το επεισόδιο κατά βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ από συνεργάτες του κ. Σαμαρά αναφέρει:

Οι απειλές και οι ύβρεις που εξαπέλυσαν οι τραμπούκοι κατά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Γάκη και Άννας Βαγενά στο εντευκτήριο της Βουλής συνιστούν πρωτοφανή αθλιότητα για την κοινοβουλευτική ιστορία της χώρας. Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιεύματα, οι συγκεκριμένοι υπήρξαν υψηλόβαθμα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, κατά την περίοδο της προεδρίας του Αντώνη Σαμαρά.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πρώην πρωθυπουργού, οι συνεργάτες του τόλμησαν να απειλήσουν και να καθυβρίσουν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποιώντας εμφυλιοπολεμική ρητορική, ως εάν να τελούσαν σε διατεταγμένη υπηρεσία. Η τραγική ειρωνεία του άθλιου περιστατικού αυτού είναι, πως, λίγο νωρίτερα, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά είχε ισχυριστεί ότι η παρούσα κυβέρνηση επαναφέρει το φάντασμα του χουντικού Κωνσταντίνου Κόλλια...

Να γνωρίζει καλά ο κ. Σαμαράς και οι συνεργάτες του πως οι απειλές και οι ύβρεις δεν πρόκειται να τρομοκρατήσουν ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε και οποιονδήποτε άλλο. Δυστυχώς για αυτόν, η εποχή του Κ. Κόλλια έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.