«Ελλάδα! Είναι σε τόσο τρομερή κατάσταση εκεί, είναι απαίσιο». Αυτή ήταν η αντίδραση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ όταν, μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, δέχθηκε ερώτηση για το ελληνικό ζήτημα.

Ads

«Είσαι Έλληνας;» πρόσθεσε απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο που του υπέβαλε το ερώτημα, σύμφωνα με το newsmax.com. Ο Τραμπ εξέφρασε την συμπάθειά του για την δυσχερή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα. Το μέσο θυμίζει πως το ελληνικό χρέος βρίσκεται αυτή την στιγμή στα 323 δισ. ευρώ, με πιστωτές το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ευρωζώνη.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ρωτήθηκε επίσης για την στάση που θα κρατήσει σε σχέση με το ΔΝΤ. Οπως είπε στο Newsmax θα αποκαλύψει σύντομα την πολιτική του προς το Ταμείο. Αν και δεν έδωσε λεπτομέρειες, ο Τραμπ σημείωσε ότι πιθανότατα θα υποστήριζε να διατηρήσει το τρέχον επίπεδο χρηματοδότησης των ΗΠΑ για το ΔΝΤ αντί να ζητήσει από το Κογκρέσο να το ακυρώσει. «Θα έχουμε κάτι στο ΔΝΤ σε λίγες μέρες» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ερώτηση του Newsmax.